top icon
Επικαιρότητα

Νέο σκίτσο της Mercedes EQ A concept

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη αποκάλυψη του ηλεκτρικού πρωτοτύπου στη Φρανκφούρτη, η Mercedes δίνει στη δημοσιότητα ένα ακόμα σκίτσο του.

Το EQ A concept είναι ένα από τα ουκ ολίγα «καθαρά» πρωτότυπα που θα παρουσιαστούν την επόμενη κιόλας βδομάδα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και συνάμα μόλις ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα φέρει στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι ο Γερμανός κατασκευαστής έως το 2025 επενδύοντας στο… ρεύμα κεφάλαια ύψους 10 δις ευρώ, όπως ο ίδιος έχει δημόσια δεσμευτεί. Προς το παρόν, οι ιθύνοντες της Mercedes δεν ανακοινώνουν περισσότερα στοιχεία για το EQ A concept, το οποίο θα πατά και αυτό με τη σειρά του στην πλατφόρμα MEA (modular electric architecture). Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η έκδοση παραγωγής του EQ A θα στοχεύει απευθείας στο I.D. χάτσμπακ της VW που θα δούμε στις κατά τόπους αγορές την ίδια περίπου περίοδο.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, το Mercedes EQ A concept θα χρησιμοποιεί έναν αντί για δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα κινεί αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, η GTi εκδοχή του, που θα παρουσιαστεί ένα με δύο χρόνια αργότερα, θα διαθέτει και έναν δεύτερο –φυσικά, στον πίσω άξονα.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το 2016 οι Γερμανοί από τη Στουτγάρδη είχαν φέρει στο φώς με αφορμή την παρουσία τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το «απλό» EQ, το οποίο θα δούμε να πλαισιώνει τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, λίγο μετά το 2020.

Σύμφωνα με τα επίσημες αιτήσεις κατοχύρωσης ονομάτων, η Mercedes έχει «δεσμεύσει» επίσης τα ονόματα EQ S και EQ E._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ