top icon
Επικαιρότητα

Ο Mark Fields φεύγει από την Ford με 57,1 εκ. δολάρια στην τσέπη

Η αποχώρηση του Mark Fields από το τιμόνι της Ford συνοδεύεται από ένα παχυλό πακέτο αποζημίωσης.

Όπως αναφέρει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Mark Fields εγκαταλείπει τις τάξεις της Ford έχοντας εξασφαλίσει ένα αρκετό γενναίο πακέτο αποζημίωσης. Σε… ζεστό χρήμα, σε προνόμια, αλλά και σε δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος της αποπληρωμής του Mark Fields, ύψους 29,4 εκ. δολαρίων, συνδέεται με τις αδιανέμητες μετοχές της εταιρείας -με χρονικό ορίζοντα έως και το 2020- ενώ επιπλέον 17,5 εκ. δολάρια αφορούν σε πρόσθετες παροχές εξόδων προς τον ίδιο από την ίδια την Ford. Συν τοις άλλοις, ο πρώην CEO της αμερικάνικης εταιρείας δικαιούται επιπλέον 8,1 εκ. δολάρια σύμφωνα με τις ισχύουσες συμβάσεις δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά τίτλων της εταιρείας. Σε όλα αυτά προσθέστε επίσης 2,1 εκ. δολάρια τα οποία αντιστοιχούν στο αποκαλούμενο «επίδομα κινήτρων». Το άθροισμα όλων των παραπάνω; Ούτε λίγο ούτε πολύ, 57,1 εκ. δολάρια.

Επίσης, ο 56χρονος πλέον Mark Fields, ο οποίος το 2016 εισέπραξε συνολικά ως αμοιβή 22,1 εκ. δολάρια, θα λαμβάνει και μηνιαία οφέλη από τα προγράμματα συνταξιοδότησης της Ford, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, θα συνεχίζει έως και την 1η Αυγούστου να κάνει «λελογισμένη χρήση» του εταιρικού αεροσκάφους της Ford(!).

Καθόλου παραπονεμένος όμως δεν πρέπει να είναι και ο νέος CEO της Ford, Jim Hackett, καθώς η προαγωγή του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου συνοδεύτηκε από αποζημίωση συνολικού ύψους 13,4 εκ. δολαρίων. Τα 1,8 εκ. αφορoύν στο «βασικό» του μισθό, τα 3,6 εκ. ως αμοιβή για την εκπλήρωση των ετήσιων στόχων στην προηγούμενη θέση που κατείχε στη Ford, το 1 εκ. σε μπόνους και τα 7 εκ.  σε παροχή προ τον ίδιο μη εισηγμένων μετοχών της εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ