top icon
Επικαιρότητα

«Παγώνει» η εξέλιξη της υβριδικής Porsche 911

Οι Γερμανοί βάζουν (οριστικό;) φρένο στα σχέδια που ήθελαν το αειθαλές κουπέ τους να διατίθεται στο εγγύς μέλλον και σε υβριδική έκδοση.

Το γεγονός ότι η Porsche μελετούσε σοβαρά τα τελευταία χρόνια το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια υβριδική παραλλαγή της εμβληματικής 911, είναι γνωστό τοις πάσι. Σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου που επικαλούνται «φρέσκιες» δηλώσεις του υπεύθυνου εξέλιξης των 718 Cayman/Boxster και 911, August Achleitner,  η διάσημη φίρμα από το Τσούφενχαουζεν φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω με τους Γερμανούς να συνειδητοποιούν πως μια τέτοια έκδοση δε συνάδη τελικά με το ίματζ αλλά και με ολόκληρη τη φιλοσοφία κατασκευής του εμβληματικού τους μοντέλου.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Car & Driver στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο Achleitner δήλωσε το προφανές: μια υβριδική παραλλαγή της 911 θα ήταν τόσο βαριά που στην πράξη θα αλλοίωνε σημαντικά τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

«Σε τελική ανάλυση, τα πλεονεκτήματα θα ήταν λιγότερα από τα μειονεκτήματα», δήλωσε ο Achleitner.

Προς το παρόν επομένως, μιας και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί όσον αφορά στο «ηλεκτρικό» μέλλον της αειθαλούς 911, η Porsche θα επικεντρώσει την προσοχή της στην εξέλιξη του Mission E με στόχο να είναι έτοιμη μέσα στο προσεχή πέντε χρόνια να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο –προφανώς 4θυρο- που θα βασίζεται σε μια ευέλικτη πλατφόρμα την οποία στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δούμε να μοιράζονται και τα υπόλοιπα μέλη-μάρκες του Ομίλου VW._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ