top icon
Επικαιρότητα

Πιθανή η εξαγορά της Opel από την PSA

Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρει σήμερα πως οι PSA και GM βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας που θα αφορά στην απορρόφηση της Opel από τον γαλλικό Όμιλο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η ανακοίνωση του «deal» είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί και επισήμως μέσα στις προσεχείς ημέρες. Θυμίζουμε πως ο Όμιλος PSA, στον οποίον ανήκουν οι Citroen, DS και Peugeot, έχει ήδη αναπτύξει στενές σχέσεις συνεργασίας με την Opel πάνω σε θέματα που αφορούν στην αμοιβαία παροχή τεχνογνωσίας, καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο στην κατηγορία των SUV μοντέλων. Η εν λόγω πληροφορία επιβεβαιώθηκε μάλιστα και από υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου PSA, οι οποίοι δήλωσαν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε «προχωρημένες συζητήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, η γαλλική PSA θα είναι αυτή που θα εξαγοράσει την Opel καταβάλλοντας στην αμερικάνικη GM το σχετικό οικονομικό τίμημα._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ