top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τις εκδόσεις GTS των Porsche 718 Cayman και 718 Boxster (+video)

Η Porsche ενισχύει τη γκάμα των «κεντρομήχανων» κατασκευών της παρουσιάζοντας με πάσα επισημότητα της εκδόσεις GTS των 718 Cayman και 718 Boxster.

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες τον προσεχή Νοέμβριο, η Porsche αποκαλύπτει σήμερα τις εκδόσεις GTS των δύο «μικρών» σπορ μοντέλων της. Συνολικά, η γερμανική εταιρεία προχώρησε στις προφανείς αναβαθμίσεις σε εμφάνιση, απόδοση, αλλά και «στήσιμο» και στους δύο διαθέσιμους τύπους των «κεντρομήχανων» κατασκευών της κατά τρόπο ανάλογο με τις απελθούσες εκδόσεις GTS της εν λόγω οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός επίπεδος, 4κύλινδρος και υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 2,5 λίτρων των Γερμανών είναι πλέον δυνατότερος κατά 15 ίππους σε σχέση με τις ισχυρότερες μέχρι τώρα εκδόσεις «S» της σειράς αγγίζοντας αισίως πλέον τους 365. Ήτοι, 35 και 25 επιπλέον ίππους σε σχέση με τις Boxster GTS και Cayman GTS που λανσαρίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία το 2014. Την ίδια στιγμή, η ροπή έχει «σκαρφαλώσει» στα 430 Nm, που αποδίδονται σταθερά από τις 1.900 έως και τις 5.000 σ.α.λ.. Και όλα αυτά, χάρη στις αλλαγές που έγιναν στην υπερσυμπιεστή καυσαερίων καθώς και στο σύστημα εισαγωγής.

Ο δυνητικός αγοραστής μπορεί να επιλέξει και στους δύο τύπους αμαξώματος είτε το γνωστό 7τάχυτο PDK κιβώτιο της γερμανική εταιρείας, είτε το κλασσικό χειροκίνητο «6άρι» κιβώτιό της. Θέλοντας να ενισχύσει το σπορ χαρακτήρα των εκδόσεων GTS, η Porsche διαθέτει ως στάνταρ στοιχεία, όπως το Sport Chrono Package, το σύστημα Torque Vectoring, το μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικό και η χαμηλότερη κατά 10 χλστ. και πιο σφικτή ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM).

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, η Porsche ανακοινώνει πως με το Sport Chrono Package οι δύο εκδόσεις GTS είναι ικανές να επιταχύνουν από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,1 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, οι αναβαθμίσεις είναι συγκρατημένες ακολουθώντας τη γνώριμη λογική της Porsche. Αναλυτικότερα, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ελαφρώς πιο επιθετικός σε σχεδίαση, τα φώτα Bi-Xenon διαθέτουν πιο σκούρο χρώμα, οι απολήξεις της εξάτμισης είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα, όπως και οι «20άρες» ζάντες ελαφρού κράματος, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο διαχύτης που βρίσκεται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό προωθητικό βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Porsche._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ