top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα στη Γενεύη για το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Μικρές αλλαγές στην αισθητική αλλά και περισσότερη τεχνολογία για το best seller μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας.

Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του ανανεωμένου Nissan Qashqai που πιθανόν να δούμε στην τελική του μορφή στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, να πραγματοποιεί τις καθιερωμένες δοκιμές-περιηγήσεις του. Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, το ιαπωνικό crossover θα διαθέτει αλλαγές στη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, στη μάσκα, καθώς και σε λεπτομέρειες των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νεότερη αυτή εκδοχή του ιαπωνικού crossover θα δανείζεται πολλά αισθητικά γνωρίσματα από το πρωτότυπο Qashqai Premium Concept που είδαμε στην περσινή Έκθεση της Γενεύης.

Από εκεί και πέρα, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους Ιάπωνες της Nissan να «προικίζουν» το αυτοκίνητο με την πρώτη εκδοχή του συστήματος πιλοτικής οδήγησης Propilot, το οποίο λειτουργεί μόνο σε δρόμους με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Αργότερα (πιθανότατα μέσα στο 2018), το σύστημα θα αναβαθμιστεί ώστε να είναι συμβατό σε δρόμους με περισσότερα «ρεύματα», έχοντας πιο πριν δοκιμαστεί εκτενώς σε μοντέλα της Nissan στην ιαπωνική αγορά.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις όσον αφορά στις προθέσεις της εταιρείας. Ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε τους γνωστούς κινητήρες ντίζελ και βενζίνης των Ιαπώνων να ενσωματώνουν μικρές αναβαθμίσεις, πρωτίστως για καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ