top icon
Επικαιρότητα

Volvo: Δύο νέα πρωτότυπα της σειράς «40»

Η σουηδική εταιρεία παρουσίασε και επίσημα τι περιμένουμε στο μικρό-μεσαίο σκέλος της γκάμας της τα προσεχή χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Volvo έφερε στο φώς σήμερα ένα πρωτότυπο crossover, το οποίο φέρει την ονομασία 40.1 και ένα 4θυρο χάτσμπακ, το 40.2, με σχεδιαστικά γνωρίσματα που παραπέμπουν σε κουπέ μοντέλο. Όπως είναι φανερό, πρόκειται για δύο προτάσεις πάνω στις οποίες θα βασιστούν στο εγγύς μέλλον οι εκδόσεις παραγωγής των νέων XC40 και V40 του Σουηδού κατασκευαστή.

Το 40.1 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA), η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κινεζική Geely. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα στο Γκέτεμποργκ στα πλαίσια της επίσημης πρεμιέρας των δύο πρωτοτύπων, το XC40 Concept ή, αν προτιμάτε, το 40.1, φιλοξενεί ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν 3κύλιδρο βενζινοκινητήρα με σύστημα υπερτροφοδότησης. Η Volvo χαρακτηρίζει το εν λόγω «πακέτο» με την ονομασία T5 Twin Engine αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο θερμικός κινητήρας των 1,5 λίτρων λειτουργεί συνδυαστικά με έναν ηλεκτρικό μεταφέροντας με την βοήθεια ενός 7ταχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το οποίο είναι ενσωματωμένο στον τελευταίο, την κίνηση στους εμπρός τροχούς».

Η ισχύς του 3κύλινδρου συνόλου θα αγγίζει τους 180 περίπου ίππους ενώ του ηλεκτρικού, τους 75 ίππους. Ο τελευταίος πάει… πακέτο με μια συστοιχία μπαταριών 9,7kW/h που βρίσκεται εγκατεστημένη στο κέντρο του αμαξώματος. Σύμφωνα με την Volvo, η «ηλεκτρική» αυτονομία του οχήματος θα αγγίζει εύκολα τα 50 χλμ.

Στην περίπτωση του 40.2, η συνδυαστική-συνολική αυτονομία κίνησης θα ανέρχεται, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στα 350 χλμ. χρησιμοποιώντας προφανώς τον ίδιο θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα. Σχεδιαστικά, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το V40 (και πιθανότατα και το S40) υιοθετεί μια εντελώς διαφορετική αισθητική γλώσσα, με καινοτόμες γραμμές που επιχειρούν να παντρέψουν τα πρώτυπα τόσο των Ευρωπαίων αγοραστών, όσο και εκείνων στις ΗΠΑ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ