Αγώνες Διεθνείς αγώνες

F2 Σακχίρ- Sprint Race: Νίκη για τον Daruvala, πρωταθλητής ο Schumacher!

Ο Jehan Daruvala πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Formula 2, όμως ο Mick Schumacher είναι το πρόσωπο της ημέρας, αφού κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή!

 

Στην εκκίνηση, ο Schumaher έκανε καλό «ξεπέταγμα» και πήρε την δεύτερη θέση, στην ουρά του πρώτου Ticktum, όμως έχασε τα φρένα στην Κ3 κι έπεσε ξανά 3ος πίσω απ' τον Daruvala. Ο Ilott ήταν 5ος, αφού τον πέρασε ο Shwartzman.

Η κατάσταση σταθεροποιήθηκε άμεσα, με τον Schumacher να πιέζει τον Daruvala για να τον ξαναπεράσει. Κι ενώ είχε flat spot, τα κατάφερε. Δεν άνοιξε, όμως διαφορά, κι ο Ινδός τον πέρασε εκ νέου.

Το θετικό για τον Γερμανό ήταν πως ο Ilott δεν ήταν κοντά του, αν και 4ος, οπότε κρατούσε ακόμα τον τίτλο στα χέρια του.

Με το VSC που βγήκε στον 12ο γύρο για να μαζευτούν κομμάτια μονοθέσιων, εξαλείφθηκαν σχεδόν οι διαφορές, χωρίς όμως αλλαγές στις θέσεις σε πρώτη φάση.

Ο Ilott είχε κολλήσει πίσω από τον Schumacher, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να περάσει και να ανέβει 1ος αν ήθελε να έχει ελπίδες για τον τίτλο.

Στο μεταξύ, ο Daruvala θέλησε να περάσει τον Ticktum, το επιχείρησε στον 15ο γύρο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Με τον Schumacher να μπλοκάρει συνεχώς τον εμπρός δεξί τροχό του, ο Ilott καθυστερούσε πίσω του, με τους Shwartzman, Zhou να ακολουθούν.

Ο Γερμανός μπήκε στα pits μερικούς γύρους μετά κι έπεσε 20ος. Με τη διαφορά του από τον Ilott, ο Βρετανός ήθελε νίκη οπωσδήποτε. Στον 22ο γύρο, ήταν 3ος και με τους 10 βαθμούς που φέρνει αυτή η θέση, δεν είχε τύχη.

Μπροστά, ο Daruvala επιχείρησε ξανά να περάσει τον Ticktum για την πρωτοπορία, ανεπιτυχώς. 

Ο Ilott έχασε θέση από τον teammate του, Guanyu Zhou, στον 27ο γύρο, ενώ πλέον δεχόταν πίεση κι από τον Shwartzman. Ο Ρώσος πέρασε τον Βρετανό, κι έβαλε και τυπικά τέλος στις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Έτσι, παρά το ζήτημα με τα ελαστικά και το αναγκαστικό pit stop, ο Mick Schumacher στέφθηκε πρωταθλητής, κι ο Jehan Daruvala προσπέρασε τον Ticktum και πήρε τη νίκη στο sprint race.

 

Ο Γερμανός κάνει το double για την την Prema, που πήρε χθες τον τίτλο στις ομάδες. 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου