X
Αγώνες

ERC: Εκτός η Κύπρος, φινάλε στο Βέλγιο

Αλλαγών συνέχεια στο πρόγραμμα του FIA ERC, καθώς το Ράλλυ Κύπρου τελικά δε θα προσμετρήσει φέτος στο θεσμό και τη θέση του θα πάρει το ασφάλτινο Ράλλυ Spa, στο Βέλγιο.

Οι εναλλαγές αγώνων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζονται, αφού μετά την είσοδο του Ράλλυ Fafe Montelongo στη θέση του Ράλλυ Αζόρες, το Ράλλυ Spa Βελγίου θα κλείσει την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας το Ράλλυ Κύπρου.

Όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση του ERC, το Ράλλυ Κύπρου, που υπήρξε μέρος του θεσμού για αρκετά χρόνια, θα προσμετρήσει φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς και σε εκείνο της Μέσης Ανατολής, ενώ οι συζητήσεις για επιστροφή του στο πρόγραμμα το 2021, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επιστρέφοντας στη νέα είσοδο στο πρωτάθλημα, το ασφάλτινο Ράλλυ Spa θα αποτελέσει τον τελευταίο γύρο της χρονιάς, στις 12-13 Δεκεμβρίου. Το ράλλυ που θα έχει ως επίκεντρο την περίφημη πίστα του Spa-Francorchamps, θα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές τόσο μέσα, όσο και έξω από το χώρο αυτής, μεταξύ των οποίων και νυχτερινή διαδρομή μικτού οδοστρώματος, εκεί που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross. Με τα νέα δεδομένα, ο ασφάλτινος αγώνας μήκους 205,52 αγωνιστικών χιλιομέτρων που θα ολοκληρώσει τη χρονιά, θα γίνει το 4ο συνεχόμενο ασφάλτινο ράλλυ, αφού οι ακυρώσεις των Ράλλυ Αζόρες και Κύπρου, άφησαν ως μοναδικό χωμάτινο αγώνα, το Ράλλυ Λετονίας, που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο.

O συντονιστής του ERC για λογαριασμό της Eurosport Events, Promoter του θεσμού, Jean-Baptiste Ley, δήλωσε: “Παρακολουθούμε στενά το Ράλλυ Spa εδώ και αρκετό καιρό και πάντοτε εντυπωσιαζόμαστε με την προοδευτική προσέγγιση, την προσοχή στη λετπτομέρεια και την δυνατή οργάνωση και προώθηση από τον Christian Jupsin και την ομάδα του. Έχοντας συζητήσει την πιθανότητα ένταξης του Ράλλυ Spa στο ERC πρόσφατα, είναι πολύ ικανοποιητικό που αυτές οι συζητήσεις οδήγησαν στην είσοδο του αγώνα για πρώτη φορά, για ένα θεαματικό φινάλε στην τρέχουσα χρονιά”.

Από την πλευρά του, ο διοργανωτής του Ράλλυ Spa, Christian Jupsin, πρόσθεσε: “Πρόκειται για ένα σχέδιο που είχαμε ήδη συζητήσει κατά το παρελθόν. Δεν ήταν δυνατό τότε, όμως η αναβολή του φετινού Ράλλυ Spa από τον Μάρτιο στο Δεκέμβριο, λόγω των περιορισμών του COVID-19, μας έδωσε την ευκαιρία να επανέλθουμε σε συζητήσεις με τη Eurosport Events, ώστε να διοργανώσουμε έναν αγώνα του ERC. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε σε συμφωνία και είναι μεγάλη ευχαρίστηση και αναγνώριση για την DG Sport και το προσωπικό τους, που θα διοργανώσουν τον τελευταίο αγώνα του FIA ERC 2020. Σε συνεργασία με την πίστα Spa-Francorchamps, την πόλη του Spa και τους Δήμους που θα φιλοξενήσουν ειδικές διαδρομές, σας εγγυώμαι ότι θα βάλουμε τα μικρά πιάτα στα μεγάλα, ώστε το Ράλλυ Spa 2020 να είναι μια μεγάλη γιορτή των ράλλυ που θα μείνει στη μνήμη”.

Υπενθυμίζουμε, ότι τελευταία φορά που το Βέλγιο φιλοξένησε αγώνα στο πλαίσιο του ERC ήταν το 2016, με το Ράλλυ Ypres.

Το πρόγραμμα του FIA ERC από εδώ και έπειτα, διαμορφώνεται ως εξής:

Ράλλυ Fafe Montelongo Πορτογαλίας (άσφαλτος), 2-4 Οκτωβρίου

Ράλλυ Ουγγαρίας (άσφαλτος), 6-8 Νοεμβρίου

Ράλλυ Καναρίων Νήσων Ισπανίας (άσφαλτος), 26-28 Νοεμβρίου

Ράλλυ Spa Βελγίου (άσφαλτος), 12-13 Δεκεμβρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!