X
Αγώνες

F1: Στόχος η κατάργηση των ποινών του grid για το 2021

Οι ιθύνοντες της Formula 1 στοχεύουν στην κατάργηση των ποινών του grid από το 2021 και μετά, ως μέρος μίας σειράς γενικότερων αλλαγών για το σπορ.

Ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα στην F1 είναι οι ποινές που παίρνουν οι οδηγοί και τους ρίχνουν σε θέσεις στο grid, στερώντας τους τη δυνατότητα να αγωνιστούν για κάτι καλύτερο. Αυτό το φαινόμενο θέλει να εξαλείψει και ο επικεφαλής αγωνιστικών θεμάτων του σπορ, Ross Brawn, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε έτι μία φορά την ανάγκη να δωθεί τέλος σε αυτή τη μορφή τιμωρίας: «Θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε τις ποινές του grid, αν μπορούμε. Αυτό είναι το σχέδιό μας.»

Πρώτη σκέψη για το 2021 είναι η αλλαγή των κανονισμών σχετικά με τα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων μέσα στη σεζόν. Μέχρι σήμερα, οι οδηγοί πρέπει να αγωνιστούν με το ίδιο κιβώτιο για έξι συνεχόμενους αγώνες, όμως μία πρόταση που έχει γίνει, και την οποία αποκάλυψε ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, είναι να υπάρχουν συγκεκριμένα κιβώτια ανά οδηγό, τα οποία θα μπορεί να εναλλάσσει, χωρίς το φόβο ποινής: «Αν αλλάζαμε κάτι, αυτό θα ήταν να έχουμε ένα ορισμένο αριθμό κιβωτίων, όπως έχουμε και κινητήρων. Οπότε, επιτρέπεται να έχεις τρία κιβώτια ταχυτήτων μέσα στη χρονιά και να κάνεις ό,τι θες με αυτά, αλλά μόνο τόσα θα έχεις. Είναι μία από τις σκέψεις που κάνουμε για το 2021. Θα φέρουμε ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει μία σειρά αλλαγών.»

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!