X
WRC

Ο Julien Ingrassia θα συμμετάσχει ως συνοδηγός στο Dakar

O 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ στο πλευρό του Sebastien Ogier, Julien Ingrassia, θα κάνει ντεμπούτο στο Dakar το 2023.

Μπορεί ο Julien Ingrassia να αποχώρησε από την ενεργό δράση, όσον αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στα τέλη της περσινής χρονιάς, όμως φαίνεται πως η αγωνιστική του ενασχόληση δε σταματά και επόμενος στόχος του, είναι οι αγώνες rally raid με αποκορύφωμα το Dakar.

Όπως έγινε γνωστό, ο 42χρονος Γάλλος θα αγωνιστεί στο Dakar 2023, έχοντας το ρόλο του συνοδηγού στον συμπατριώτη του, Mika Pisano, ο οποίος διαθέτει εμπειρία και από αγώνες μοτοσικλετών.

Έτσι, μπορεί το δίδυμο των Sebastien Ogier και Julien Ingrassia να σταμάτησε την κοινή του συμμετοχή, όμως αμφότεροι συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.

Θυμίζουμε, πως ο Ogier παραμένει στις τάξεις της Toyota, συμμετέχοντας σε επιλεκτικούς αγώνες με το υβριδικό GR Yaris Rally1 και συνοδηγό τον Benjamin Veillas, ενώ έκανε ντεμπούτο και στο WEC, ως οδηγός της ομάδας Richard Mille στην κατηγορία LMP2.

Julien Ingrassia: Η εμπλοκή στα rally-raid

Από το Ράλλυ Monza 2021, όταν μαζί με τον Ogier αναδείχθηκαν για 8η φορά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ, ο Julien Ingrassia δεν έχει πάρει μέρος σε κάποιον αγώνα.

Ωστόσο δεν παράμεινε ανενεργός, αφού είχε οργανωτικό ρόλο στο περίφημο Rallye Jeunes, που διοργανώνεται στη Γαλλία με στόχο την ανίχνευση ταλέντων, όπως αυτά των Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Eric Camilli και Adrien Fourmaux, που έχουν ξεκινήσει από τον συγκεκριμένο αγώνα-εκδήλωση.

Πλέον εμφανίζεται έτοιμος για μια νέα πρόκληση, που έγκειται στη συμμετοχή σε αγώνες rally-raid.

“Είναι μια εντελώς διαφορετική μορφή αγώνα σε σύγκριση με το WRC, δε θα τα συγκρίνω, αλλά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσω και να αναπτύξω νέες δεξιότητες, νέες προκλήσεις”, δήλωσε στο DirtFish ο Julien Ingrassia.

“Ασφαλώς το Dakar παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς αγώνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά καθώς οι σεζόν μου στο WRC ήταν πολύ γεμάτες μέχρι τώρα, δεν το σκέφτηκα ποτέ.

“Αυτοί οι τελευταίοι μήνες εκτός καθαρού ανταγωνισμού μου έδωσαν χρόνο να το σκεφτώ. Έχω την περιέργεια να κατανοήσω και να πειραματιστώ με το βαθμό σκληρότητας εντός του αυτοκινήτου από τα χτυπήματα, το μήκος των ειδικών διαδρομών και τη ζέστη.

“Οπότε σίγουρα θα χρειαστώ ένα δυνατό πρόγραμμα προετοιμασίας. Θα εργαστούμε σε αυτό με τον προσωπικό μου προπονητή, Stephane Orsier”.

O Julien Ingrassia, ευελπιστεί οι δοκιμές να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο, ενώ πρώτος αγώνας με τον Mika Pisano θα είναι το Ράλλυ Ανδαλουσίας, 4ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid, στις 7-12 Ιουνίου.

Σε αυτή τη νέα περιπέτεια, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ γνωρίζει πως θα πρέπει να συνηθίσει τη χρήση του ηλεκτρονικού roadbook, που χρησιμοποιείται πλέον στους αγώνες rally-raid.

“Φυσικά, ο τύπος του αυτοκινήτου που θα οδηγήσουμε με τον Mika θα είναι καθοριστικός, αλλά θέλω να μάθω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καλά”, πρόσθεσε ο Ingrassia.

“Για αυτό ο Mika θα μου προσφέρει μεγάλη βοήθεια με την εμπειρία του ως αναβάτης και θα στοχεύσουμε στο βάθρο. Θα θέσουμε στρατηγικές και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η διατήρηση του αυτοελέγχου θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση”.

Όπως γίνεται κατανοητό, το όχημα με το οποίο θα αγωνιστούν οι Mika Pisano και Julien Ingrassia στο Ράλλυ Ανδαλουσίας, δεν είναι ακόμη δεδομένο.

Photos: Toyota Gazoo Racing, Julien Ingrassia Social Media

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!