Αγώνες WRC

WRC: Πρόταση για αγώνα με 4 ε.δ. από τη διοργάνωση του Ράλλυ Αυστραλίας

Οι διοργανωτές του Ράλλυ Αυστραλίας προτείνουν τη μείωση των συνολικών αγωνιστικών χιλιομέτρων κατά 70%, εξαιτίας των πυρκαγιών που ακόμα μαίνονται στην περιοχή.

Οι πυρκαγιές που καίνε τεράστιες εκτάσεις γης και κατοικημένων περιοχών στη Νέα Νότιο Ουαλία έχουν θέσει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του ράλλυ εκεί.

Οι αναγνωρίσεις ήταν να ξεκινήσουν την Τρίτη 12/11, αλλά μεταφέρθηκαν για την Τετάρτη.

Παράλληλα. οι διοργανωτές του αγώνα, προεξάρχοντος του αλυτάρχη Wayne Kenny, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την πλήρη ακύρωση του αγώνα, προτείνουν στη FIA ένα νέο προγράμματα, που θα αποτελείται από μόλις 4 ειδικές διαδρομές.

Αυτό σημαίνει πως τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα θα μειωθούν από 323 σε 94.

Δύο εξ αυτών θα είναι υπερειδικές, στην πόλη του Coffs Harbour και στο Raleigh International Raceway.

Οι άλλες δύο θα γίνουν στο Argents Hill Reverse, και θα μειωθούν από τα 11,9 χλμ στα 8 χλμ, με το ένα πέρασμα να ονομάζεται Graces, και το ανάποδο Allens.

Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί θα κάνουν ανά ημέρα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) έναν συνδυασμό των τεσσάρων αυτών ειδικών διαδρομών, συμπληρώνοντας κανονικά 21 ε.δ. για να βγουν και τα αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δώσει το «πράσινο φως» και ο αγώνας γίνει με αυτό το σαφώς μειωμένο πρόγραμμα, θα δοθεί το 1/3 των βαθμών σε οδηγούς και ομάδες, όπως ορίζεται από τον κανονισμό.

Ως εκ τούτου, η Hyundai είναι και επίσημα πρωταθλήτρια κατασκευαστών, αφού με το 1/3 των βαθμών η Toyota δεν μπορεί να ανατρέψει το βαθμολογικό της μειονέκτημα (βλ. 18 βαθμοί).

Οι διοργανωτές του αγώνα θα έχουν έτοιμο το νέο itinerary ως την Τρίτη στις 17:00 τοπική._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου