Αγώνες WRC

WRC:«Δεν υπάρχει Νο1»

Ο Sebastien Ogier ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι πρώτος οδηγός στην ομάδα της Citroen, αν και είναι ξεκάθαρο ποιος θα έχει τον συγκεκριμένο ρόλο.

Η δουλειά για τις ομάδες του WRC συνεχίζεται, αφού σε 15 μέρες από σήμερα θα ανοίξει η αυλαία του θεσμού στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Η ομάδα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χρονιά που ξεκινάει είναι αυτή της Citroen, αφού διαθέτει νέο δίδυμο οδηγών. Ο Sebastien Ogier και ο Esapekka Lappi θα προσπαθήσουν να φέρουν την γαλλική ομάδα και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών, με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να υποστηρίζει ότι με τον Φινλανδό θέλει να συνεργαστεί με στόχο να βελτιώσουν το C3 WRC κατά τη διάρκεια της χρονιάς. “Ένα είναι σίγουρο”, είπε χαρακτηριστικά ο Ogier: “Δεν θέλω να είμαι ο πρώτος οδηγός στις τάξεις της ομάδας. Για μένα πρέπει και οι δύο να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες, από τη στιγμή που έχουμε αμφότεροι τη δυνατότητα να παλέψουμε για την κορυφή. Αν ο ένας από τους δύο δεν είναι σε αυτή τη θέση, τότε θα είναι φυσιολογικό να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε από την ίδια θέση. Είμαι χαρούμενος που έχουμε τον Esapekka στην ομάδα, είναι καλός χαρακτήρας και αναμφισβήτητα ταλαντούχος σαν οδηγός. Και θεωρώ ότι μπορεί να μας μεταφέρει κάποια ενδιαφέρουσα στοιχεία από την πρώην του ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην πάμε καλά.”

Το 2018, ο Ogier είχε τη βοήθεια των ομόσταυλων του, με τους Evans και Sunninen να του προσφέρουν σε κάποιες περιπτώσεις τη θέση τους. Ο Γάλλος θα προτιμούσε να το αποφύγει αυτό φέτος. “Υπήρξαν φορές που είχα βοήθεια από τους ομόσταυλους μου. Αυτός δεν ήταν ο τρόπος που ήθελα και σήμερα δεν θέλω να ξεκινήσω τη χρονιά έτσι. Ο στόχος μου είναι να είναι έχω τον έλεγχο της δικής μου τύχης και αυτό είναι κάτι που έκανε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου. Σίγουρα, υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν που επωφελήθηκα από την στήριξη των ομόσταυλων μου, αλλά αυτό είναι και κάτι που έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν.”

Ο Lappi, ο οποίος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και φιλόδοξος, είναι ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα: “Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας και ποιος δεύτερος. Τουλάχιστον δεν θα είμαι τρίτος, κάτι που είναι πολύ καλύτερο! Μέχρι στιγμής δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο που δουλεύει ο Seb. Από όσο έχουμε μιλήσει μέχρι σήμερα μου δείχνει καλός και ευγενικός τύπος, αλλά ίσως να είναι διαφορετικός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν καταφέρω να βρίσκομαι στη μάχη της κορυφής, τότε είναι απολύτως λογικό να τον βοηθήσω όπως έγινε και στην M-Sport. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Όμως, αν στο Μόντε Κάρλο βρίσκομαι επικεφαλής και είναι πίσω μου, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα του δώσω τη θέση μου. Στην αρχή της χρονιάς, βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια θέση.” Έχουμε άδικο όταν αναφέρουμε ότι αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ζευγάρια του 2019; _Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου