Με σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση το Focus περνά στη δεύτερη φάση της ζωής του. 

Ακολουθώντας τα πρότυπα που καθιέρωσε το S-Max, το ανανεωμένο Focus ξεχωρίζει για τη δυναμική του σχεδίαση.
 
Τα φτερά είναι πλέον περισσότερο τονισμένα, όπως εξάλλου και η μάσκα με τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου έχουν το τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα τύπου LED, αλλά και ένας νέας σχεδίασης προφυλακτήρας.
 
Στο εσωτερικό οι αλλαγές γίνονται άμεσα αντιληπτές, αφού αφορούν την κεντρική κονσόλα, αλλά και τα όργανα, που τώρα διαθέτουν εντυπωσιακούς δείκτες. Αναβαθμισμένη είναι και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείται στο ταμπλό και πιο συγκεκριμένα στο επάνω μέρος του.
 
Σε επίπεδο κινητήρων δεν υπάρχουν αλλαγές, με τη γκάμα να απαρτίζουν τα γνωστά έως σήμερα σύνολα, που ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα και τους 80 ίππους και φθάνουν στα 2,0 λίτρα με τους 145 ίππους. Λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και η ανανεωμένη έκδοση του γρήγορου ST, με τον μεγάλο 5κύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων και τους 225 ίππους.
 
Χωρίς αλλαγές στην ανάρτηση το ανανεωμένο Focus παραμένει το γνωστό καλό Focus που διακρίνεται για τη σπορτίφ συμπεριφορά του και τα υψηλά σε κάθε περίπτωση περιθώρια πρόσφυσης.
 
Στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο, αρχικά σε 5θυρες και 3θυρες εκδόσεις, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν το 4θυρο, όπως και το ST. Τέλος τη γκάμα θα συμπληρώσει η ανοιχτή έκδοση. Όσον αφορά τις τιμές του μοντέλου, αυτές αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα._Γ.Καλ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, πρώτου αγώνα του φετινού WRC;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά