X
Επικαιρότητα

78.000 ζωές «έσωσαν» τα crash tests του EuroNCAP (video)

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πραγματοποίηση της πρώτης δοκιμής πρόσκρουσης, ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP δημοσιοποιεί σήμερα μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Και όχι μόνο.

Περισσότερες από 78.000 ζωές έχουν σωθεί χάρη στις πιέσεις που έχουν ασκήσει σε όλες σχεδόν τις αυτοκινητοβιομηχανίες τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης που έχει πραγματοποιήσει ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός από το 1997 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, την τελευταία αυτή 20ετία, ο EuroNCAP έχει «βαθμολογήσει» 630 μοντέλα δοκιμάζοντας στις «ακραίες» συνθήκες των καθιερωμένων δοκιμών του, πάνω από 1.800 αυτοκίνητα. Συνολικά, το κόστος των εν λόγω δοκιμών έχει ανέλθει στα 160 εκ. ευρώ.

Από τις πρώτες ήδη δοκιμές πρόσκρουσης, οι οποίες έφεραν στο φως σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, ο οργανισμός κατάφερε να ωθήσει τις κατασκευάστριες εταιρείες να αναθεωρήσουν τον τρόπο που σχεδιάζουν τα σύγχρονα οχήματα.

Ο οργανισμός, θέλοντας να αναδείξει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα της ασφάλειας τα τελευταία είκοσι χρόνια, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο συγκρίνονται οι επιδόσεις στις τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης ανάμεσα σε ένα Honda Jazz, ενός μοντέλου που έχει αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων, και ενός Rover 100 του1997, το οποίο βαθμολογείται με μόλις ένα αστέρι…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!