X
Επικαιρότητα

Αλλαγές στη γκάμα MINI λόγω WLTP

Ο νέος και πιο ρεαλιστικός τρόπος υπολογισμού της κατανάλωσης που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου φέρνει αλλαγές στη γκάμα των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας.

Αρκετά είναι τα νέα χαρακτηριστικά στον τομέα της τεχνολογίας που έρχονται να βελτιώνουν την οδηγική αίσθηση μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων στα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας MINI από αυτό το καλοκαίρι. Έτσι, σύμφωνα με τις επιταγές του Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure – WLTP, του νέου τρόπου υπολογισμού της κατανάλωσης που έρχεται να αντικαταστήσει από την 1η Σεπτεμβρίου τον New European Driving Cycle (NEDC), όλες τις βενζινοκίνητες παραλλαγές των 3θυρων, 5θυρων και κάμπριο MINI, καθώς και οι εκδόσεις Clubman και Countryman, θα εξοπλίζονται με φίλτρο σωματιδίων από τον τρέχοντα κιόλας μήνα. Με αυτό το χαρακτηριστικό, τα μοντέλα της βρετανικής premium μάρκας θα είναι σε θέση να ικανοποιούν τις ιδιαίτερα αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d-TEMP.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκδόσεις ντίζελ των MINI Clubman και Countryman πληρούν το πρότυπο αυτό από τον Μάρτιο του 2018. Το σύστημα ελέγχου των καυσαερίων τους περιλαμβάνει όχι μόνο φίλτρο σωματιδίων, αλλά κι έναν καταλυτικό μετατροπέα SCR με ουρία (AdBlue) για ακόμα πιο αποτελεσματική μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Επιπρόσθετα, οι σχετικές παραλλαγές των MINI Clubman και Countryman θα είναι εξοπλισμένες με βελτιωμένους βενζινοκινητήρες από τον Ιούλιο του 2018. Εδώ, ο βελτιστοποιημένος TwinPower Turbo κινητήρας επιδρά με αποτελεσματικό τρόπο τόσο στον τομέα της κατανάλωσης, όσο και σε εκείνο των ρύπων. Συν τοις άλλοις, ως εναλλακτική λύση σε σχέση με το χειροκίνητο κιβώτιο, τα βενζινοκίνητα MINI των 1,5 και 2,0 λίτρων θα είναι διαθέσιμα στο μέλλον και με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Steptronic της εταιρείας.

Με την ευκαιρία των αλλαγών αυτών, η γκάμα των εκδόσεων Clubman εμπλουτίζεται με το Connectivity Package, το οποίο περιλαμβάνει το Connected Navigation Plus σε συνδυασμό με το MINITouch Controller, οθόνη 8,8 ιντσών και ηχοσύνολο με 12 ηχεία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!