Επικαιρότητα Ελλάδα

Ελληνικά Πετρέλαια – αύξηση κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2020

Με αύξηση των καθαρών κερδών κατά 18% στα 44 εκατομμύρια ευρώ ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα «Ελληνικά Πετρέλαια».

Σε ένα διεθνές περιβάλλον με έντονες μεταβολές και με την αρνητική επίδραση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» εμφάνισαν κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των «Ελληνικών Πετρελαίων» στο πρώτο τρίμηνο του 2020 περιλαμβάνουν συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 128 εκατομμύρια ευρώ (+4%) και καθαρά κέρδη 44 εκατομμύρια ευρώ (+18%), αύξηση των εξαγωγών κατά 27% και 9% των συνολικών πωλήσεων, παρά την μείωση της ζήτησης που αναμένεται να ενταθεί κατά το β' τρίμηνο, ενίσχυση της ρευστότητας κατά 550 εκατομμύρια ευρώ και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 21%. Ωστόσο η δραστική μείωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου κατά 50% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο εξώθησε σε υποτίμηση της αξίας των αποθεμάτων του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» και σε αρνητικά δημοσιευμένα αποτελέσματα, με τις ζημιές από αποτίμηση αποθεμάτων να ανέρχονται στα 540 εκατομμύρια ευρώ, διαμορφώνοντας τα δημοσιευμένα καθαρά αποτελέσματα στα 341 εκατομμύρια ευρώ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου