Επικαιρότητα Ελλάδα

Κατεχάκη – Ελληνικό σε 10 λεπτά

Σύμφωνα με τα φιλόδοξα σχέδια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Αττική Οδός θα φτάσει ως την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και από εκεί ως το Ελληνικό, με οδήγηση μόλις 10 λεπτών.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, οι τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού θα προχωρήσουν ως δημόσια έργα. Η πρώτη επέκταση αφορά την Λεωφόρου Κύμης που θα φτάσει μέχρι την εθνική οδό, η δεύτερη έχει να κάνει με την επέκταση ως το λιμάνι της Ραφήνας και η τρίτη -η πιο τολμηρή- επικεντρώνεται στην επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού ως την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς το Ελληνικό είναι στον άμεσο σχεδιασμό μας. Θα περιλαμβάνει υπόγεια σήραγγα στην Ηλιούπολη και νέες γέφυρες επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης».

Periferiaki_Ymmitos

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προτιμάται η κατασκευή μίας σήραγγας μήκους τριών χιλιομέτρων, με τρεις λωρίδες σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας και χωρίς εξόδους, που θα βυθίζεται στο ύψος της Καισαριανής (στο σημείο που τελειώνει σήμερα η Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) και θα καταλήγει να συνδέεται με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στα σύνορα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, λίγο πιο κάτω από τον σταθμό Μετρό του Αγίου Δημητρίου. Η διαδρομή αυτή θα καλύπτεται σε ένα με δύο λεπτά της ώρας, όταν σήμερα συχνά ξοδεύεται μέχρι μισή ώρα σε ώρες αιχμής.

Στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνεται ο ανασχεδιασμός της λεωφόρου Βουλιαγμένης, με την κατασκευή τεσσάρων ανισόπεδων κόμβων στη συμβολή με τις οδούς Δωδεκανήσου, με την Εθνάρχου Μακαρίου και Μαυρομιχάλη, με την Ανεξαρτησίας-Κύπρου και την Εθνικής Αντιστάσεως-Λεωφόρο Αλίμου. Επίσης, οι λωρίδες ανά κατεύθυνση θα αυξηθούν από τρεις σε τέσσερις, με την εξαφάνιση της μεσαίας νησίδας. Η κατάληξη της επανακατασκευασμένης λεωφόρου θα είναι στο ύψος του Ελληνικού. Όλο αυτό υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο διαγωνισμός δεν αναμένεται πριν την έλευση του 2022.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου