top icon
Επικαιρότητα

Koρονοϊός – αυστηρά μέτρα για την αποτροπή των μετακινήσεων το Πάσχα

Η διέλευση από τα διόδια δεν θα έχει επιστροφή έως την βαθμιαία λήξη των περιοριστικών μέτρων. Η μοναδική μετακίνηση από νομό σε νομό, αν δικαιολογείται επαρκώς, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν καμίας μορφής παρέκκλιση από τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν για τις ημέρες του Πάσχα. Έτσι, αντιλαμβανόμενες ότι πολλοί από τους συμπατριώτες μας δεν θα είναι όσο πειθαρχημένοι απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, ξεκαθαρίζουν ότι το πέρασμα από τα διόδια δεν θα έχει επιστροφή έως την σταδιακή λήξη των περιοριστικών μέτρων για την κυκλοφορία.

Η μοναδική ίσως δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, στην περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις επίσημες δομές υγείας και την βοήθεια στο σπίτι. Όσοι θα έχουν αυτή την αιτιολογία για την μετακίνησή τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ανάγκη διέλευσής τους από τα διόδια με προορισμό άλλο νομό από αυτόν της διαμονής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ