X
Επικαιρότητα

Οδικά έργα στη Φωκίδα

Οδικά έργα στη Φωκίδα χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τα οδικά έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 3.200.000 ευρώ. Αντικείμενο των έργων είναι η συντήρηση και η βελτίωση τμημάτων της νέας εθνικής οδού Ιτέας-Αντιρρίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει έντονη ρηγμάτωση και φθορά του οδοστρώματος σε ορισμένα τμήματά της. Επιβάλλεται η αποκατάστασή της, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της εθνικής οδού.

Για το σκοπό αυτό θα γίνουν χωματουργικές εργασίες και ασφαλτοστρώσεις σε δέκα συνολικά χιλιομετρικές θέσεις, με αρχή μέτρησης τον κυκλικό κόμβο εισόδου της Άμφισσας. Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, προειδοποιητικών και πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, πλαστικών οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος σε διάφορες θέσεις του επαρχιακού και εθνικού δικτύου της Φωκίδας.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε: «Ανακοινώσαμε στα τέλη Απριλίου, ότι ξεκινούν οδικά έργα προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Φωκίδα. Επανερχόμαστε σήμερα με ακόμη ένα οδικό έργο, προϋπολογισμού 3,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Θα πετύχουμε το στόχο μας και ταυτόχρονα θα αυξήσουμε την προσβασιμότητα σε κάθε γωνιά της Φωκίδας, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο». Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!