top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής – 233 εκατ. ευρώ για 58 έργα οδοποιΐας

Περισσότερα από 233 εκατ. ευρώ διατίθενται για 58 έργα, που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε ένα οδικό δίκτυο που αγγίζει τα 1.569 χιλιόμετρα και καλύπτει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε έργα οδοποιίας που εκτελούνται στον Δήμο Πεντέλης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που εμπίπτει στην αρμοδιότητά της. Όπως είπε, περισσότερα από 233 εκατ. ευρώ διατίθενται για συνολικά 58 μεγάλα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε ένα οδικό δίκτυο που αγγίζει τα 1.569 χιλιόμετρα και καλύπτει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου. Στο πλαίσιο των έργων, υλοποιούνται εργασίες εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων, τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, σήμανσης και διαγραμμίσεων, φωτεινής σηματοδότησης, καθαρισμού πλευρικών φρεατίων και συντήρησης νησίδων σε όλη την Αττική.roadworksΣημειώνεται ότι η εν λόγω παρέμβαση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο επιβαρυμένα κυκλοφοριακά σημεία του Δήμου (Λ. Πεντέλης, Αφροδίτης, Αναπαύσεως, Αλ. Παναγούλη και Πλατεία Ν. Πεντέλης) και περιλαμβάνει αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, τοποθέτηση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και νέες διαγραμμίσεις.

roadworks

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ για δράσεις οδοποιίας σε δήμους κυρίως του Βόρειου Τομέα, σε τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου συνολικού μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων και εμβαδού 180.000 τετ. μέτρων. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των έργων οδοποιίας –133 εκατ. ευρώ– προέρχεται από το Εθνικό Π.Δ.Ε. (ΠΠΑ), τα 58 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, 37 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 5,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ