Επικαιρότητα Κόσμος

Ανανέωση για το Audi A3 Sportback g-tron

Η ανανεωμένη σε μηχανικά μέρη έκδοση φυσικού αερίου του Audi A3 Sportback προσφέρει μεταξύ άλλων μεγαλύτερη αυτονομία.

Το νέο Audi A3 Sportback g-tron είναι εφοδιασμένο πλέον με τον γνώριμο 1.5 TSI κινητήρα του ομίλου VW, ο οποίος είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει ειδικά για την περίσταση μέγιστη ισχύ 131 ίππων, όπως επίσημα ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία. Προκειμένου να καταναλώνει βενζίνη και φυσικό αέριο (CNG - Compressed Natural Gas), ο 4κύλινδρος διαθέτει τροποποιημένη κεφαλή, διαφορετικό υπερτροφοδοτότη και σύστημα ψεκασμού καθώς και νέο καταλύτη. Σε σύγκριση με τη βενζίνη, η καύση φυσικού αερίου έχει ως αποτέλεσμα την εκπομπή 25% λιγότερων ποσοτήτων CO2.

Όπως ακριβώς και στο παρελθόν, τα «παρών» δίνουν δύο δεξαμενές από πολυμερές ενισχυμένο με ίνες γυαλιού (GFRP/CFRP) που βρίσκονται εγκατεστημένες κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών του αυτοκινήτου - κάθε μία μπορεί να αποθηκεύσει σε πίεση 200 bar από 7 κιλά CNG. Χωρίς να ανακοινώνει στοιχεία, η Audi αναφέρει πως η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι οριακά μειωμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις ντίζελ ή βενζίνης.

 Στο νέο Audi A3 Sportback g-tron υπάρχει επίσης ένας πρόσθετος χαλύβδινος κύλινδρος ο οποίος μπορεί να πληρωθεί με 4 κιλά CNG ώστε να διευρυνθεί έτι περαιτέρω η αυτονομία του οχήματος. Η δεξαμενή αποθήκευσης βενζίνης έχει χωρητικότητα μόλις 9 λίτρα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η αυτονομία κίνησης του νέου Audi A3 Sportback g-tron ανέρχεται στα 400 χλμ. (η συγκεκριμένη τιμή είναι υπολογισμένη σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το CNG στα 96-95 gr/χλμ. και η κατανάλωση στα 3,5 kg/100 χλμ. Προς το παρόν, το μοντέλο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία σε τιμή που έχει ως αφετηρία το ποσό των 30.600 ευρώ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου