Επικαιρότητα Κόσμος

Aνέβηκε 5,1% η διεθνής τιμή του πετρελαίου

Η πολιτική των κεντρικών τραπεζών και οι ελπίδες για δέσμη μέτρων ύψους 2 τρις δολαρίων από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση του κορονοϊού ανέβασαν το πετρέλαιο στα 28,41 δολάρια το βαρέλι.

 

Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετές εβδομάδες η διεθνής τιμή του πετρελαίου σημείωσε ποσοστιαία αύξηση κατά 5%, μετά την ανακοίνωση από τη FED διαφόρων προγραμμάτων ενεργητικού, ανάμεσα στις οποίες για πρώτη φορά και αγορές εταιρικών ομολόγων. Συγχρόνως, ο Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δημοσιοποίησε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για δέσμη μέτρων ανακούφισης από τα πλήγματα των επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορονοϊού, συνολικού ύψους δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η δημιουργηθείσα από τα προαναφερόμενα συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι κυβερνήσεις των πιο ισχυρών κρατών και οι νομισματικές αρχές θα βοηθήσουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, έδωσαν μια μικρή ώθηση στο μπρεντ, η οποία οδήγησε την τιμή του στα 28,41 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 5,1%). Υπενθυμίζουμε ότι οι τιμές την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κατέλθει στα 24,52 δολάρια, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003. Κέρδη (+6,6%) σημείωσε και το αμερικανικό αργό, πλησιάζοντας τα 25 δολάρια το βαρέλι.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου