X
Κόσμος

Ας γνωρίσουμε το Pambuffetti PJ-01

Το Pambuffetti PJ-01 είναι ένα άγνωστο στους περισσότερους hypercar περιορισμένης παραγωγής από τη γειτονική Ιταλία.

Το Pambuffetti PJ-01 είναι ένα υπερ-αυτοκίνητο -όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις σπορ κατασκευές υψηλών επιδόσεων- το οποίο «γεννήθηκε» το 2021 στη γειτονική Ιταλία από την ομώνυμη εταιρεία που ίδρυσε το 2018 ο Juri Pambuffetti.

Το PJ-01 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Milano Monza Open-Air Motor Show τον Ιούνιο του 2021 – κάτι που θα επαναληφθεί και στη φετινή εκδοχή της εν λόγω έκθεσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Pambuffetti PJ-01 είναι ένα hypercar που θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 μονάδες στο Trevi το 2022. με ρυθμό που δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 6 αντίτυπα ανά έτος.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η τιμή βάσης προ φόρων είναι 1,5 εκατ. ευρώ – και φυσικά πρόκειται για ένα hypercar για ελεύθερη χρήση και σε δημόσιο δρόμο.

Με αναλογία κιλών/ίππο που δεν υπερβαίνει την τιμή 1,3, το Pambuffetti PJ-01 ζυγίζει όχι περισσότερα από 1.100 κιλά χρησιμοποιώντας ένα υβριδικό πλαίσιο από αλουμίνιο και carbon – από το τελευταίο υλικό είναι κατασκευασμένα και τα περισσότερα από τα εξωτερικά του πάνελ και τμήματα.

Την κίνηση στο Pambuffetti PJ-01 παρέχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας με 10 κυλίνδρους σε διάταξη V και χωρητικότητα 5,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 800 ίππους, τιμή ικανή να εξασφαλίσει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3 δλ. και τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό η «πολεμική» ατμόσφαιρα είναι διάχυτη, με τα carbon καθίσματα, τις ζώνες τεσσάρων σημείων και το… αποσπώμενο, αλά F1, τιμόνι να δίνουν τον τόνο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!