top icon
Κόσμος

Το Red Bull RB17 θα κάνει πρεμιέρα στο Goodwood 2024

Η αποχώρηση του Adrian Newey από την ομάδα της Red Bull Formula 1 δεν θα σταθεί εμπόδιο στην παρουσίαση του hypercar που ετοιμάζεται τα τελευταία χρόνια.

Η είδηση για την παρουσίαση ενός hypercar από την Red Bull υπό τις οδηγίες του Adrian Newey ήρθε δύο περίπου χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2022. Από τότε έχει περάσει καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά με σπουδαιότερο γεγονός όλων την αποχώρηση του Adrian Newey από την ομάδα της Red Bull.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το hypercar για χρήση σε πίστα RB17 βγήκε εκτός κάδρου. Ο ίδιος ο Adrian Newey δήλωσε ότι θα τελειώσει την εξέλιξή του, για να κάνει πρεμιέρα φέτος στο Goodwood Festival of Speed 2024.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Adrian Newey: «Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του και έτσι, στο υπόλοιπο της θητείας μου στην ομάδα θα εστιάσω σε αυτό».

Η Red Bull τάχθηκε υπέρ αυτής της λογικής με δήλωση που έκανε: «Ο Adrian θα επικεντρωθεί στο τελικό στάδιο εξέλιξης του πρώτου hypercar της Red Bull, της πολυαναμενόμενης RB17, η οποία θα παρουσιαστεί στο Goodwood 2024, τον Ιούλιο».

Το συγκεκριμένο hypercar της Red Bull εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα απόδοσης 1.100 ίππων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορεί να κάνει χρόνους αντίστοιχους ενός μονοθεσίου της Formula 1. Θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες, με την τιμή του να εκτιμάται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Red Bull RB17

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ