14 Φεβ 2018

Αυτή είναι η 4θυρη Mercedes-AMG GT Coupe

Με μια νέα σειρά teaser φωτογραφιών, η γερμανική εταιρεία μας προετοιμάζει για το ντεμπούτο του αντίπαλου της Porsche Panamera που θα δούμε να αποκαλύπτεται στη Σαλόνι της Γενεύης. 

Mercedes-AMG GT 4d Coupe

Από τις «φρέσκιες» teaser φωτογραφίες που η γερμανική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, είναι προφανές πως η έκδοση παραγωγής της νέας, 4θυρης Mercedes-AMG GT Coupe θα διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές επιρροές από το ομώνυμο πρωτότυπο, το GT Concept, που παρουσιάστηκε το 2017 στην κοσμοπολίτικη πόλη της Γενεύης, αλλά και ουκ ολίγες ομοιότητες με τη γνωστή και μη εξαιρετέα δίπορτη έκδοση της οικογένειας GT.

Επί της ουσίας, πρόκειται για το μοντέλο που θα παραλάβει τη σκυτάλη από την CLS 63, η οποία δεν αναμένεται να αντικατασταθεί. Στη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων, πολλών εκ των οποίων θα κινούνται από υβριδικά συστήματα κίνησης της οικογένειας EQ, θα βρίσκεται και ο γνώριμος V8 κινητήρας των 4,0 λίτρων της Mercedes-AMG, ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης αποδίδοντας κοντά στους 600 ίππους.

Με την Mercedes-AMG να μην έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της, οι έως τώρα διαρροές κάνουν λόγο για τρεις υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες παρουσιαστούν μέσα στο 2019 και θα προσφέρουν διαφορετική αυτονομία και κίνησης και απόδοση. Η κορυφαία από αυτές εικάζεται ότι θα αποδίδει περί τους 800(!) ίππους και «ηλεκτρική αυτονομία» της τάξης των 50 χλμ., όπως ακριβώς συνέβαινε και με την πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου που είδαμε πέρσι.

Η άλλες δύο υβριδικές εκδοχές του μοντέλου πιθανολογείται πως θα αποδίδουν 670 και 740 ίππους, με τα επίπεδα της αντίστοιχης αυτονομίας κίνησης να κυμαίνονται στα 30 και 40 περίπου χλμ.

Οι εξαιρετικά ελαφριοί συσσωρευτές ενέργειας που θα εξοπλίζουν την Mercedes-AMG GT 4d Coupe θα είναι κατασκευασμένοι σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία της AMG, High Performance Powertrains, που έχει την έδρα της στη Μ. Βρετανία και έχει συμβάλει στην εξέλιξη της υβριδικής μονάδας της Project One._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mercedes-AMG GT 4d Coupe
  • Mercedes-AMG GT 4d Coupe
  • Mercedes-AMG GT 4d Coupe