Επικαιρότητα Κόσμος

Fiat Chrysler Automobiles- Grimaldi Group: 50 χρόνια συνεργασίας

Η καθέλκυση του οχηματαγωγού Grande Torino συμπίπτει με την επέτειο έναρξης της συνεργασίας μεταξύ της FCA και του Grimaldi Group, που έχει έδρα στη Νάπολι, πριν από 50 χρόνια.

 

Καθελκύστηκε στο λιμάνι του Civitavecchia, στα περίχωρα της Ρώμης, το νέο οχηματαγωγό Grande Torino, το οποίο θα μεταφέρει στις ΗΠΑ αυτοκίνητα της Fiat Chrysler Automobiles που κατασκευάστηκαν στα εργοστάσια του Ομίλου στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική). Στο πρώτο ταξίδι του νέου πλοίου θα μεταφερθούν εκτός των άλλων μοντέλα όπως οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, τα Fiat 500L και 500Χ, καθώς και το Jeep Renegade.

To Grande Torino είναι το πρώτο από 7 όμοια πλοία τα οποία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Yangfan στην Κίνα. Με μήκος 199,9 μέτρα και πλάτος 36,45 μέτρα, το πλοίο έχει εκτόπισμα 65.255 τόνων και ταχύτητα ταξιδίου 19 κόμβους. Η μεταφορική του δυνατότητα είναι 7.600 αυτοκίνητα, ενώ παρά το μέγεθος του έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στην φόρτωση-εκφόρτωση. Για αυτό το λόγο έχει τέσσερα καταστρώματα φόρτωσης με μεταβλητό ύψος και δύο ράμπες εισόδου-εξόδου που του επιτρέπουν εκτός από αυτοκίνητα να μεταφέρει κάθε είδους τροχοφόρο, όπως φορτηγά και γεωργικά μηχανήματα με μέγιστο ύψος 5,3 μέτρα. Από περιβαλλοντολογική πλευρά, το Grande Torino, είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό σκάφος. Εκτός του προηγμένου σχεδιασμού για χαμηλή αντίσταση είναι εφοδιασμένο και με ηλεκτρονικές συσκευές μείωσης των αερίων και υγρών ρύπων.

Με στόχο τη βέλτιστη και όσο το δυνατόν φιλικότερη προς το περιβάλλον μεταφορά των προϊόντων του σε όλο τον κόσμο, ο Όμιλος FCA έχει αναπτύξει ένα προηγμένο δίκτυο logistics το οποίο περιλαμβάνει φορτηγά που κινούνται με φυσικό αέριο, τρένα και βέβαια πλοία. Περίπου ένα εκατομμύριο οχημάτα της FCA μετακινούνται σε ετήσια βάση με πλοία. Στην Ευρώπη και στη Β. Αφρική η Grimaldi χρησιμοποιεί για λογαριασμό της FCA περισσότερα από 30 λιμάνια, ενώ έχουν αναπτυχθεί και διαδρομές που συνδέουν σε εβδομαδιαία βάση την Ευρώπη με την Β. Αμερική με πλοία όπως το Grande Torino.

Grande Torino

Τέλος, να αναφέρουμε ότι με το όνομα αυτό τιμάται και η περίφημη ποδοσφαιρική ομάδα της Τorino -που λόγω της μεγάλης επιτυχίας της στα γήπεδα αποκλήθηκε Grande- η οποία χάθηκε πριν από 70 χρόνια σε αεροπορικό δυστύχημα (συγκεκριμένα, το αεροσκάφος Fiat G.212 που τη μετέφερε συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο λόφο της Superga, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο). Η Torino FC δεν συνήλθε ποτέ από εκείνη την τραγωδία και από τότε έμεινε στη σκιά της Γιουβέντους. Παράλληλα, με την ονοματολογία αυτή, η Grimaldi Group συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το Grande ως πρώτο συνθετικό στην ονομασία πολλών από τα καράβια της. 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου