top icon
Επικαιρότητα

H Ford ρίχνεται στη μάχη ενάντια στο νέο κορονοϊό

Η Ford δήλωσε σήμερα πως βάζει μπροστά το σχέδιο «Project Apollo» που έχει στο επίκεντρό του την κατασκευή χιλιάδων αναπνευστήρων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη περίθαλψη των σοβαρά νοσόντων από το νέο κορονοϊό.

H Ford ανακοίνωσε ότι ενώνει άμεσα τις δυνάμεις της με την General Electric Healthcare και την εταιρεία 3M προκειμένου να συνεργαστούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για την κατασκευή αναπνευστήρων.

Η ταχύτατη εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους παγκοσμίως, έχει φέρει στα όρια τους τις εταιρείες που μέχρι πρότινος κατασκεύαζαν εξοπλισμό για την περίθαλψη ασθενών δημιουργώντας σε όλο τον κόσμο σημαντικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό – και κυρίως σε αναπνευστήρες.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές για να δούμε σε ποιες περιοχές υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Hackett.

Το νέο αυτό εγχείρημα της Ford φέρει την κωδική ονομασία «Project Apollo», η οποία παραπέμπει ευθέως στην επανδρωμένη πτήση Apollo 13 του 1970 και στην έκρηξη σε μία από τις δύο δεξαμενές οξυγόνου του σκάφους, η οποία έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο όλη την αποστολή.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ford και η General Electric Healthcare θα αναπτύξουν από κοινού μια απλοποιημένη εκδοχή του αναπνευστήρα της δεύτερης, ο οποίος θα μπορεί να κατασκευαστεί από την εταιρεία του μπλε οβάλ σε ένα από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ.

Το νέο σχέδιο πρόκειται να εγκριθεί άμεσα από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η Ford θα συνεργαστεί επίσης και με την 3Μ για να αυξήσει την ικανότητα της δεύτερης να κατασκευάζει αναπνευστήρες έως και 10 φορές σε σχέση με τη σημερινή.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η Ford επεσήμανε ότι προτίθεται να σχεδιάσει η ίδια και να κατασκευάσει διαφανείς μάσκες που θα παρέχουν προστασία στους χρήστες – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ιθύνοντες της εταιρείας, η τελευταία θα είναι σε θέση να κατασκευάζει τις εν λόγω μάσκες με ρυθμό 100.000 μονάδων σε εβδομαδιαία βάση.          

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ