Επικαιρότητα Κόσμος

H νέα McLaren Speedtail κάνει πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου

Ο διάδοχος της εμβληματικής McLaren F1 «πλησιάζει». Με υβριδικό για την περίσταση κινητήρα 1.000 ίππων και σχεδίαση πιλοτηρίου τριών θέσεων, με τον οδηγό να βρίσκεται στο κέντρο.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα ενταχθεί στην οικογένεια μοντέλων Ultimate  Series των Βρετανών (το τρίτο μετά τις P1 και Senna) αποτελώντας, όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί της νέας Speedtail, το αυτοκίνητο που θα «γράψει» την υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ευρείας παραγωγής της McLaren. Ακόμα και από εκείνο των 391 χλμ./ώρα που είχε επιτύχει η μοναδική F1.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη γνωστή έως τώρα McLaren BP23, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 αντίτυπα. Όσο ήταν και εκείνα της εμβληματικής και τριθέσιας McLaren F1.

Η επόμενη προσθήκη στην οικογένεια Ultimate Series θα είναι όχι μόνο η ταχύτερη (σε ευθεία) McLaren όλων των εποχών, αλλά και η πιο πολυτελής. Επιβεβαιωμένη από επίσημα χείλη είναι η πληροφορία ότι η νέα McLaren Speedtail θα διαθέτει μία σχεδίαση πιλοτηρίου τριών θέσεων, με τον οδηγό να βρίσκεται στο κέντρο. Η δε μονάδα κίνησης θα είναι υβριδική, με τον θερμικό V8 κινητήρα να έχει ως αρωγό του έναν ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, η συνδυαστική ισχύ της μονάδας κίνησης της νέας Speedtail θα είναι - ούτε λίγο ούτε πολύ - 1.000 ίπποι.

Παρά το γεγονός ότι η κατασκευή των 106 αντιτύπων θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, η παρουσίαση της νέας Speedtail είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 26 Οκτωβρίου. Όλα τα αντίτυπα που θα παραχθούν έχουν ήδη πουληθεί σε μία τιή που εκτιμάται ότι κυμαίνεται στα 2 εκ. €, χωρίς τους προβλεπόμενους φόρους._Χ.Α.

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου