X
Κόσμος

H Nissan πουλά τα μερίδιο που κατείχε στην Daimler

Με μία αναμενόμενη κίνηση, η Nissan ανακοίνωσε ότι πουλά το σύνολο των μετοχών που κατείχε στη Daimler, ακολουθώντας κατά πόδας τα χνάρια της Renault.

H Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει το σύνολο των μετοχών της Daimler που κατείχε μέχρι σήμερα – και πιο συγκεκριμένα 16.448.378 μετοχές έναντι 69,85€ για κάθε μια.

Θυμίζουμε ότι σε ανάλογη κίνηση προέβη τον Μάρτιο και η Renault, με την οποία η Nissan συνεχίζει να συνεργάζεται, μαζί με την Mitsubishi, στα πλαίσια της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Θυμίζουμε ότι η Nissan κατείχε μέχρι τώρα το 1,54% των μετοχών της γερμανικής Daimler.

«Τα έσοδα από την πώληση [των μετοχών] θα επιτρέψουν στη Nissan να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματική της ανταγωνιστικότητα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας κατασκευαστής στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Από την πώληση των μετοχών της η Nissan προσδοκά να αντλήσει κεφάλαια ύψους 1,149 δις ευρώ.

Την διαδικασία πώλησης έχουν αναλάβει οι Bank of America και Societe Generale.

Στα πλαίσια των ίδιων δηλώσεων, η Nissan αναφέρει ότι η «η βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Nissan και της Daimler παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από την πώληση των μετοχών καθώς οι δύο ομάδες συνεχίζουν να συνεργάζονται σε διάφορους τομείς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!