top icon
Επικαιρότητα

Η Renault πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην Daimler

Η Renault πούλησε το μερίδιο που κατείχε στην Daimler ανακοινώνοντας συγχρόνως ότι η μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας θα συνεχιστεί.

Το Groupe Renault ανακοίνωσε προ ολίγου ότι ολοκλήρωσε την πώληση ολόκληρου του μεριδίου που κατέχει στη Daimler, κίνηση που έρχεται μόλος έναν μήνα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020 σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος κατέγραψε ζημιές ύψους 8 δις ευρώ (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Διαβάστε επίσης: Το νέο στρατηγικό πλάνο του Groupe Renault

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το Groupe Renault πούλησε 16.448.378 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 1,54% του μετοχικού σχήματος της Daimler, έναντι 69,5€ για κάθε μία – κίνηση που απέφερε στα ταμεία του γαλλικού ομίλου 1,143 δις ευρώ.

«Τα έσοδα θα επιτρέψουν στο Groupe Renault να επιταχύνει την οικονομική μόχλευση της δραστηριότητας του στον κλάδο του αυτοκινήτου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γαλλικός όμιλος.

Όπως διευκρινίζουν οι ιθύνοντές τους, η υφιστάμενε βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία των Renault και Daimler παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από την πώληση του μεριδίου της πρώτης στη δεύτερη.

Η οριστικοποίηση της μεταβίβασης των μετοχών του Groupe Renault θα λάβει χώρα στις 16 Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι οι μετοχές της Daimler είναι εισηγμένες στις διεθνείς χρηματαγορές της Στουτγάρδης και της Φρανκφούρτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ