top icon
Κόσμος

Επιστρέφει το μεγάλο Renault Espace με μορφή ηλεκτρικού MPV;

Την παρουσίαση μιας ηλεκτρική έκδοση MPV φαίνεται να εξετάζει σοβαρά η Renault.

Προκειμένου να ανοίξει ακόμα περισσότερο τα φτερά της, σε άλλες κατηγορίες, η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια ηλεκτρική MPV εκδοχή του Espace. Αυτό θα το κάνει αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της προσφέρει η ευέλικτη πλατφόρμα που διαθέτει και της επιτρέπει να τη διαμορφώσει σε διαφορετικά μεγέθη και με άλλη διαρρύθμιση.

Κόντρα λοιπόν στην τάση της αγοράς που θέλει όλο και περισσότερα SUV, η Renault σκέφτεται σοβαρά την αναβίωση μιας πολυμορφικής (MPV) έκδοσης του Espace, το οποίο, με αυτή τη μορφή είχε κάνει πρεμιέρα το 1984 και αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες της γαλλικής φίρμας.

Το θέμα που εξετάζουν όμως είναι κατά πόσο ένα μοντέλο του «είδους» θα έχει την αποδοχή του αγοραστικού κοινού, που δείχνει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του και αυτές αφορούν ξεκάθαρα τα SUV. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι η Ampr Medium, γνωστή μας από τα ηλεκτρικά Megane και Scenic και θα δώσει τη δυνατότητα στη Renault να αντιμετωπίσει τα μεγάλα MPV από Ευρώπη, αλλά και Ασία.

Ωστόσο, η διεύρυνση των διαστάσεων θα παρασύρει μαζί της και το βάρος, το οποίο λογικά θα περάσει τους δυο τόνους, κάτι που θα «επιβάλλει» υπό μία έννοια την μετάδοση της κίνησης στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ευελιξία που προσφέρει η πλατφόρμα, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει ευελιξία στη διαμόρφωση και του εσωτερικού, το οποίο για την περίσταση θα πρέπει να είναι πιο πρακτικό.

Η Renault δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τη δημιουργία μιας MPV ηλεκτρικής έκδοσης του Espace, ωστόσο, δεδομένων των κινήσεων που κάνει, με την αναβίωση μοντέλων όπως το «5» και το Twingo σε ηλεκτρική έκδοση, θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο project της και μάλιστα με το κλασικό τετραγωνισμένο σχήμα του, που έγινε γνωστό. Ο χρόνος θα δείξει…

Renault

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ