top icon
Κόσμος

Το Renault Grand Kangoo με 7 θέσεις

Μια 7θέσια έκδοση προστέθηκε στη γκάμα του Renault Kangoo, που τώρα αποκτά μεγαλύτερο δείκτη χρηστικότητας και πρακτικότητας.

Η τρίτη γενιά του Renault Kangoo που παρουσιάστηκε το 2021, έρχεται σήμερα με μια νέα έκδοση 7 θέσεων, με ανεξάρτητες τις δύο τελευταίες σειρές, που μπορούν επίσης να αφαιρεθούν. Επιπλέον, αναδιπλώνονται, όπως κάνει εξάλλου κάνει και η θέση του συνοδηγού, απελευθερώνοντας χώρο για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Renault Grand Kangoo

Πρόκειται για ένα MPV, πολυχρηστικού χαρακτήρα, με αμέτρητες δυνατότητες εσωτερικής διαμόρφωσης. Η πρεμιέρα του έγινε στην IAA Mobility 2023, εκεί όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχαν την τιμητική τους. Σε μια αγορά που κατακλύζεται από SUV, το Grand Kangoo έρχεται να αποτελέσει την εναλλακτική, στοχεύοντας σε ένα διαφορετικό κοινό που έχει σε προτεραιότητα την πρακτικότητα.

Το εσωτερικό του διακρίνεται για την ευελιξία του. Έχει τρεις σειρές καθισμάτων, με τις δύο τελευταίες να αφαιρούνται εντελώς και να μεταμορφώνουν το MPV σε… van. Σ’ αυτή την περίπτωση και με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο, ο όγκος του χώρου αποσκευών εκτοξεύεται στα 3.750 λίτρα, ενώ στη βασική διαρρύθμιση είναι 500 λίτρα.

Renault Grand Kangoo

Οι πέντε πίσω θέσεις έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν κατά το διαμήκη άξονα, να αναδιπλωθούν και να αφαιρεθούν, με τις διαμορφώσεις των θέσεων να φτάνουν σε αριθμό τις 1.024. Το μέγιστο μήκος αντικειμένου που μπορεί να φορτωθεί φτάνει τα 3,11 μ. με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο.

Η επιβίβαση – αποβίβαση στις θέσεις της τρίτης σειράς είναι παιχνιδάκι, καθώς οι συρόμενες πόρτες 83 εκ. μήκους (+18 εκ. σε σχέση με το απλό Kangoo) βοηθούν σημαντικά. Το Renault Grand Kangoo έχει πέντε θέσεις με ISOFIX, κάτι που το καθιστά από τα πλέον φιλικά προς την οικογένεια αυτοκίνητα, σε επίπεδο ασφάλειας.

Renault Grand Kangoo

Όσον αφορά τις κινητήριες εκδόσεις, υπάρχουν διαθέσιμες βενζίνης, diesel και ηλεκτρικές. Αναλυτικότερα, υπάρχει έκδοση βενζίνης με 130 ίππους, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Η diesel έκδοση αποδίδει 95 ίππους και για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η ηλεκτρική έκδοση αποδίδει 90 kW (122 ίππους) και 245 Nm ροπής. Η μπαταρία του είναι 45 kWh με την αυτονομία του να αγγίζει τα 265 χιλιόμετρα κατά τον WLTP.

Renault Grand Kangoo

Ο φορτιστής 22 kW μπορεί να προσφέρει ανάκτηση ενέργειας από 15% έως 80% σε 2 ώρες και 40 λεπτρά. Με συνεχές ρεύμα και φορτιστή 80 kW μέσα σε 27 λεπτά της ώρας το Grand Kangoo ανακτά ενέργεια για να καλύψει απόσταση 170 χιλιομέτρων. Η εγγύηση που συνοδεύει την μπαταρία είναι για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση που η μπαταρία πέσει κάτω από το 70%, τότε η Renault την αντικαθιστά δωρεάν.

Το επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι, σύστημα πολυμέσων EasyLink και ηλεκτρικά παράθυρα. Το βιβλίο παραγγελιών για το νέο Renault Grand Kangoo ανοίγει προς το τέλος του έτος, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024. Το Grand Kangoo θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο Maubeuge στη βόρεια Γαλλία.

Renault Grand Kangoo

Renault Grand Kangoo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ