X
Κόσμος

H τουρκική Togg αποκαλύπτει τα σχέδιά της

Η νεοφυής τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Togg αποκάλυψε ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο στην CES 2022 δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι μέχρι το 2030 θα έχει στην προϊόντική της ατζέντα 5 EV και παραγωγή 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων.

Η Togg φιλοδοξεί να καταστεί μία αυτοκινητοβιομηχανία με παγκόσμιο αποτύπωμα και «100% τουρκική πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία» αποτελώντας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των ιθυνόντων της που έλαβαν χώρα στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, τη ραχοκοκαλιά του τουρκικού οικοσυστήματος κινητικότητας.

Ο Gürcan Karakaş, Διευθύνων Σύμβουλος της Togg, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία: «Είμαστε μία εταιρεία τεχνολογίας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην CES, τον τόπο όπου συγκεντρώνεται οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες».

Ο CEO της Togg σημείωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται σήμερα έναν εξαιρετικά γρήγορο μετασχηματισμό σε ένα νέο οικοσύστημα κινητικότητας: «Ο μετασχηματισμός που συνέβη στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των χρηστών, συμβαίνει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πιο ευέλικτοι, δημιουργικοί, συνεργατικοί οργανισμοί με επίκεντρο στον χρήση, και όχι απαραίτητα οι μεγάλες και καθιερωμένες μάρκες, θα είναι οι πιο επιτυχημένοι στο εγγύς μέλλον. Ο αγώνας σε αυτόν τον τομέα μόλις αρχίζει».

Ως γνωστόν, η τουρκική Togg έχει ήδη αποκαλύψει την πρωτότυπη μορφή ενός ηλεκτρικού SUV μοντέλου της κατηγορίας C, το οποίο θα κατασκευάζεται στη γείτονα χώρα και θα μπει στην παραγωγή, σύμφωνα με τις νεότερες εξαγγελίας της νεοσύστατης εταιρείας, το 2023. Από εκεί και πέρα, έως το 2030, η εταιρεία φιλοδοξεί να έχει παρουσία, αποκλειστικά «μέσω» ηλεκτρικών» μοντέλων, σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων.

«Θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV που θα παράγεται στην ηπειρωτική Ευρώπη από έναν μη παραδοσιακό κατασκευαστή. Στη συνέχεια θα μπουν στην παραγωγή ένα sedan της κατηγορίας C και ένα hatchback κατηγορίας C. Με την προσθήκη των B-SUV και C-MPV στην οικογένεια τα επόμενα χρόνια, η γκάμα των προϊόντων μας θα ολοκληρωθεί με πέντε μοντέλα που θα μοιράζονται το ίδιο DNA και την ίδια πλατφόρμα», δήλωσε στην CES 2022 o CEO της Togg.

Στο πλαίσιο των αποκαλύψεών της, η Togg παρουσίασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ένα νέο πρωτότυπο με την ονομασία Smart Transition Smart Device. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται για ένα δυναμικό σε σχεδίαση και καινοτόμο fastback αυτοκίνητο που παρουσιάζει στ ευρύ κοινό το στιλιστικό DNA της Togg και με σημείο αναφοράς την αντίθετα ανοιγώμενες πόρτες χωρίς κεντρική κολώνα «ενοποιεί τους πολιτισμούς ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση».

Αποτελώντας προϊόν της συνεργασίας της Togg με τον οίκο Pininfarina, το Smart Transition Smart Device διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό εσωτερικό διάκοσμο, στον οποίο κύριο χαρακτηριστικό είναι οι «ενοποιημένες» full LED οθόνες που βρίσκονται εγκατεστημένες εμπρός από το οπτικό πεδίο των εμπρός επιβατών.

Περαιτέρω ωστόσο στοιχεία όσον αφορά τις τεχνολογικές περγαμηνές του Smart Transition Smart Device δεν έχουν ανακοινωθεί, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μοντέλο-βιτρίνα που δείχνει τη σχιαδιαστική ρότα της start-up εταιρείας από τη γείτονα χώρα, και λιγότερο για ένα όχημα που «φωτογραφίζει» ένα μοντέλο που θα δούμε να μπαίνει στη γραμμή παραγωγής της φιλόδοξης Togg.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!