top icon
Κόσμος

Το T10F είναι το δεύτερο μοντέλο της τουρκικής Togg

Η τουρκική Togg παρουσίασε στην έκθεση CES το Τ10F, το δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της μετά το SUV T10X.

Η τουρκική Togg επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων της παρουσιάζοντας στην έκθεση τεχνολογίας CES που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της, μετά το SUV T10Χ. O λόγος για ένα fastback μοντέλο, που φέρει την ονομασία T10F.

Από τα τέλη του 2024 η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και προς το παρόν δραστηροποιείται μόνο στην εγχώρια αγορά της, σκοπεύει να ξεκινήσει την πώληση και των δύο μοντέλων στη Γερμανία, ξεκινώντας με το SUV. Ταυτόχρονα, όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει γρήγορα τις πωλήσεις της και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Togg T10F

Στα πλαίσια της CES και με αφορμή την αποκάλυψη του T10F, η Togg δήλωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει 1 εκατομμύριο οχήματα σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2032.

«Το λανσάρισμα του T10F σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή για την Togg, αναδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευσή μας να μεταμορφώσουμε το τοπίο της κινητικότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Gurcan Karakas.

Η Togg δεν ανακοίνωσε τιμές διάθεση του T10F. Ωστόσο, οι τελευταίες αναμένεται να είναι ανάλογες με εκείνες του T10X, το οποίο κοστίζει στην Τουρκία 45.000 ευρώ (βασική έκδοση). Οι πιο πλούσιες, με τη μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία, τιμολογούνται στα 57.320 ευρώ.

Togg T10F

Τι ειναι το νέο Togg T10F

Όπως και το SUV, το fastback είναι ένα μοντέλο με συμπαγείς διαστάσεις. Και τα δύο βασίζονται στην πλατφόρμα της κατηγορίας C της Togg, με το νεότερο από τα δύο να έχει μεταξόνιο 2.890 χλστ., απόσταση από το έδαφος 155 χλστ. και βάρος από 1.939 έως 2215 κιλά.

Το T10F θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς και μία τετρακίνητη. Διαθέτωνας μια μπαταρία με χωρητικότητα 52,4 και 88,5 kWh, οι εκδόσεις RWD θα εξασφαλίζουν αυτονονία 350 και 600 χλμ. αντίστοιχα, ενώ η εκείνη για την τετρακίνητη εκδοχή θα φτάνει τα 530 χλμ. Και οι τρεις παραλλαγές του T10F μπορούν να φορτιστούν από το 20 στο 80% σε 28 λεπτά, σύμφωνα με την τουρκική Togg.

Togg T10F

Η έκδοση AWD προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις τρεις εκδόσεις, καθώς οι δύο ηλεκτροκινητήρες της αποδίδουν 320 kW, εξασφαλίζοντας στο T10F επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα. Οι εκδόσεις RWD διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 160 kW.

Η Togg χρησιμοποιεί ένα μονοκόκ πλαίσιο από χάλυβα υψηλής αντοχής για να προστατεύει τους επιβάτες και τα βασικά εξαρτήματα, όπως η μπαταρία. Η εταιρεία δήλωσε ότι το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία ασφαλείας στις δοκιμές του Euro NCAP,

Togg T10F

Tο T10F θα προσφέρει μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει έξυπνο προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία stop-and-go που λειτουργεί σε συνδυασμό με σύστημα ανίχνευσης πινακίδων κυκλοφορίας, δυνατότητα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα, κάμερα surround-view, συστήματα προειδοποίησης τυφλού σημείου και προσοχής οδηγού και αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης.

Το T10F θα διαθέτει επίσης το σύστημα Rush Hour Pilot, το οποίο παρέχει hands-free έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας σε ταχύτητες έως 15 χλμ./ώρα, εφόσον υπάρχει προπορευόμενο όχημα.

Η Togg δήλωσε σταν πλαίσια της έκθεσης CES ότι ο σχεδιασμός των T10F και T10X είναι προϊόν συνεργασίας του σχεδιαστικού της στούντιο με τον ιταλικό οίκο Pininfarina.

Togg T10F

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Togg T10F
  • Togg T10F
  • Togg T10F
  • Togg T10F
  • Togg T10F
  • Togg T10F
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ