Επικαιρότητα Κόσμος

Hyundai: Νέος «οδικός χάρτης» με ορίζοντα το 2025 και επενδύσεις 46 δις €

Η Hyundai ανακοίνωσε το νέο αναπτυξιακό της πλάνο για την προσεχή 5ετία και την επένδυση κεφαλαίων ύψους 46 δις € στην ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας.

Με το βλέμμα στραμμένο στην προσεχή πενταετία (2020-2025), η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να επενδύσει κεφάλαια ύψους 46 δις ευρώ που θα ενισχύσουν τη θέση της στους τομείς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της υδρογονοκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και των «μοντέρνων» υπηρεσιών κινητικότητας.

Σύμφωνα με το πλάνο «Strategy 2025», η Hyundai θέτει ως στόχο την καθιέρωσή της ανάμεσα στους τρεις πρώτους κατασκευαστές παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (με μπαταρία ή κυψέλες υδρογόνου) με ετήσιες πωλήσεις 560.000 BEV και 110.000 FCEV.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξηλεκτρίσει τα περισσότερα μοντέλα της μέχρι το 2030 στις σημαντικότερες για την ίδια αγορές (ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα και Κορέα), ενώ για τις υπόλοιπες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, το αντίστοιχο χρονικό ορόσημο μετατίθεται κατά πέντε χρόνια.

Η πολυτελής μάρκα Genesis θα παρουσιάσει το πρώτο της EV το 2021, ενώ το σπορτίφ «παρακλάδι» N της εταιρείας θα επεκταθεί και στην κατηγορία των SUV μοντέλων παρουσιάζοντας παράλληλα και ηλεκτρικά μοντέλα.

Σύμφωνα με το «Strategy 2025» η εταιρεία θα καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της σε παγκόσμιο επίπεδο στο 5% το 2025 (από 4% που ήταν πέρσι). Την ίδια περίοδο, η Hyundai προσδοκά να έχει αυξήσει το περιθώριο λειτουργού κέρδους στο 8% (από 2,5% που ήταν το 2018).

Το τίμημα όλων των παραπάνω έγκειται σε περικοπές (άγνωστο σε ποιους ακριβώς τομείς) που θα επιφέρουν εξοικονομήσεις έως το 2025 της τάξης των 25 και πλέον δις €._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου