top icon
Επικαιρότητα

Η Mercedes επεκτείνει το εργοστάσιο της στη Ν. Αφρική επενδύοντας 600 εκ. €

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα κατασκευάζεται μεταξύ άλλων και η επόμενη γενιά της C-Class.

Η επένδυση ύψους 600 εκ. € της Mercedes στις ήδη υπάρχουσες υποδομές τις μονάδας του East London στη Ν. Αφρική περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ενός νέου τμήματος βαφής και συναρμογής αμαξωμάτων, καθώς και την αναβάθμιση των logistics. Συνολικά, τα νέα κτίρια έχουν έκταση περίπου 100.000 τ.μ., αριθμός που μεταφράζεται σε «προσθήκη» επιπλέον εγκαταστάσεων με επιφάνεια που αντιστοιχεί σε εκείνη των δύο τρίτων των ήδη υπαρχόντων κτιρίων.

Στις νέες αυτές υποδομές κατασκευής οχημάτων θα ενσωματωθούν, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Για την επέκταση της μονάδων θα χρησιμοποιηθούν 700 τόνοι χάλυβα, με την κατανάλωση ενέργειας ανά παραγόμενο όχημα να μειώνεται μετά τις εν λόγω προσθήκες και αναβαθμίσεις κατά 25%. Στις υποδομές του θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μπαταρίες για την αποθήκευση ενέργειας έως και δεξαμενές για την αποθήκευση νερού χωρητικότητας 1 εκ. λίτρων.

Το 2018 σηματοδοτεί την εξηκοστή επέτειο της παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes στο εργοστάσιο του East London, στο οποίο σήμερα απασχολούνται πάνω από 3.300 εργαζόμενοι. Με την πάροδο των ετών, το εν λόγω εργοστάσιο,, που πέρσι παρήγαγε 110.000 οχήματα, έχει εξελιχθεί ως καθοριστικός παράγοντας για την ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου στο σύνολο της Ν. Αφρικής και συνάμα ένας πολύ σημαντικός οικονομικός πολλαπλασιαστής για την περιοχή του East London._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ