X
Κόσμος

Έρχεται το νέο Honda ZR-V

Ένα νέο αποκλειστικά υβριδικό όχημα με την ονομασία ZR-V θα λανσάρει η Honda στην Ευρώπη το 2023.

Η Honda ανακοίνωσε σήμερα την ονομασία ενός νέου SUV μοντέλου της, το οποίο θα αποκαλείται ZR-V και θα διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση από το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το ολοκαίνουργιο αυτό μοντέλο θα τοποθετηθεί στην προϊοντική τους γκάμα ανάμεσα στα HR-V και CR-V και θα τροφοδοτείται «από το πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV» επεκτείνοντας έτσι έτι περαιτέρω τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων επιλογών της Honda.

Με αφορμή τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Honda επαναεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της σε σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών, να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της καθώς και εκείνων που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου, έως το 40% μέχρι το 2030 και μέχρι το 80% μέχρι το 2035.

Ως γνωστόν, η Honda σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

Mέσα στο 2023 η Honda σκοπεύει να αποκαλύψει ακόμα ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV, το οποίο «φωτογραφίζεται» από το πρωτότυπο e:Ny1 που η ιαπωνική εταιρεία έφερε πρόσφατα στο φως, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!