Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο teaser του Nissan Z Proto (+videos)

Λιγότερο από μία εβδομάδα μας χωρίζει από την πρεμιέρα του νέου Nissan Z Proto, το οποίο θα εφοδιάζεται προς τιμήν των «παραδοσιακών» με χειροκίνητο κιβώτιο.

Με ένα νέο teaser βίντεο η Nissan έρχεται να διεγείρει τα οδηγικά… πάθη προαγγέλλοντας για μια ακόμα φορά την πρεμιέρα του πρωτοτύπου Z Proto, που αποτελεί τον οιωνό του νέου Nissan 400Z.

 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η διαδικτυακή αποκάλυψη του πρτοτύπου από το Nissan Pavillion στην Ιαπωνία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου (σ.σ.: 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.30 για την Ελλάδα).

Στο προηγούμενο βίντεο που είχε αναρτήσει η ιαπωνική εταιρεία  πριν λίγες μέρες, η Nissan υπερθεμάτιζε στην παράδοση της οικογένειας Ζ, που είχε ως αφετηρία το 1969, πριν μισό περίπου αιώνα, το εμβληματικό Datsun 240Z.

Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa, είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες τα εξής:

«Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το νέο 370Ζ. Το Ζ είναι το αυτοκίνητο που εκδημοκράτησε τα σπορ αυτοκίνητα τη δεκαετία του ’60. Πριν από αυτό έπρεπε να είχες χρήματα για να αγοράσεις μια Porsche ή μία Jaguar.

«Το υπάρχον αυτοκίνητο δηλώνει την παρουσία του στις αντιπροσωπείες μας για πολύ καιρό, οπότε είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι οι σχεδιαστές εργάζονται πάνω στον διάδοχό του, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Nissan Z Proto

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Ζ θα φέρει στην έκδοση παραγωγη την ονομασία 400Ζ και θα τροφοδοτείται από τον 3λιτρο twin turbo V6 κινητήρα του Infiniti Q60, αποδίδοντας ισχύ 400 ίππων.

Θυμίζουμε ότι το 370Ζ είναι το γηραιότερο μοντέλο στη γκάμα της Nissan έχοντας δει το φως της δημοσιότητας στην τρέχουσα μορφή του το 2008.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου