X
Κόσμος

O Wankel επέστρεψε με το νέο Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Το νέο Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης που σηματοδοτεί την πρώτη χρήση του περιστροφικού κινητήρα από την ιαπωνική εταιρεία μετά την «αποχώρηση» του RX-8 το 2012.

H Mazda συνεχίζει να καινοτομεί και με το νέο MX-30 e-Skyactiv R-EV που παρουσιάστηκε σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελών, προτάσσει μια διαφορετική σε σχέση με τα συνηθισμένα plug-in πρόταση που συνδυάζει μια μπαταρία 17,8 kWh με περιστροφικό κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 830 κ.εκ. και ηλεκτροκινητήρα, που παράγει συνολική ισχύ 170 ίππων.

Ο πρωτοποριακός περιστροφικός κινητήρας των 830 κ.εκ. της Mazda λειτουργεί ως γεννήτρια για την μπαταρία, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας είναι αυτός που στέλνει ισχύ στους τροχούς.

Η Mazda δηλώνει ότι ο περιστροφικός κινητήρας ενσωματώθηκε στο MX-30 λόγω της εντυπωσιακής αναλογίας ισχύος/μεγέθους. Με πλάτος 840 χλστ., ο κινητήρας διαθέτει ρότορα πλάτους μόλις 76 χλστ. με ακτίνα 120 χλστ. Είναι επίσης 15 κιλά ελαφρύτερος από τον κινητήρα Renesis του Mazda RX-8 και χρησιμοποιεί άμεσο ψεκασμό καυσίμου και σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) για βελτίωση της απόδοσης και μείωση των εκπομπών.

Σε συνδυασμό, το ρεζερβουάρ καυσίμου των 50 λίτρων και η μπαταρία του MX-30 e-Skyactiv R-EV προσφέρουν αυτονομία οδήγησης άνω των 640 χλμ., με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των μόλις 21 g/km .

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV μπορεί να ταξιδέψει έως και 85 χλμ. με ηλεκτρική ενέργεια, όπως δηλώνει η Mazda, και 110 χλμ. σε αστικό περιβάλλον, τιμές οι οποίες είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες που επιτυγχάνουν πολλά plug-in υβριδικά μοντέλα της αγοράς.

Η μπαταρία του MX-30 e-Skyactiv R-EV μπορεί να φορτίσει σε περίπου 90 λεπτά χρησιμοποιώντας φορτιστή 7,2 kWh, σε 50 λεπτά σε αντίστοιχο των 11 kW ή σε 25 λεπτά με φορτιστή με μέγιστη ισχύ 36 kWh.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών είναι το Edition R – μια ειδική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη όταν το MX-30 e-Skyactiv R-EV κυκλοφορήσει. Το Edition R διαθέτει το μεταλλικό φινίρισμα Maroon Rouge – μια ανανέωση του χρώματος της οροφής του πρώτου επιβατικού οχήματος της Mazda, του R360 Coupe – ως ένα αποκλειστικό εξωτερικό χρώμα που δίνει έμφαση στα πλαϊνά της οροφής. Το υπόλοιπο σώμα του αυτοκινήτου και το εσωτερικό είναι φινιρισμένα σε μαύρο.

Η έκδοση R περιλαμβάνει επίσης μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως ένα έμβλημα σε σχήμα ρότορα ραμμένο στα πατάκια, καθώς και ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!