Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για το Ford GT Carbon Series

Η Ford παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα έκδοση του εμβληματικού GT που κοσμείται από carbon μέρη που με τη σειρά τους εξοικονομούν «πολύτιμα» κιλά.

Η Ford, θέλοντας να ενισχύσει έτι περαιτέρω τον σπορτίφ χαρακτήρα του GT, παρουσιάζει σήμερα την Carbon Series έκδοσή του. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, το «ειδικό» αυτό GT είναι εφοδιασμένο με carbon καλούδια, αλλά και με επιμέρους εξαρτήματα και στοιχεία από τιτάνιο που σε συνδυασμό αναβαθμίζουν την εικόνα του αμερικανικού κουπέ μειώνοντας παράλληλα και το βάρος του κατά 18 κιλά. Πιο συγκεκριμένα, από ανθρακόνημα είναι κατασκευασμένοι οι τροχοί και το κάλυμμα του πίσω μέρους, με το τιτάνιο να κυριαρχεί στην εξάτμιση και στα μπουλόνια των τροχών. Διαφορετικό και κατά τι ελαφρύτερο είναι πλέον το πίσω τζάμι στο χώρο του κινητήρα, το οποίο διαθέτει οπές για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας.

Οπτικά, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε γκρι απόχρωση και χαρακτηρίζεται από την άβαφη carbon λωρίδα στο κέντρο του αμαξώματος. Το «παρών» φυσικά δίνει και η γνωστή διακοσμητική λωρίδα (κόκκινη, πορτοκαλί, ασημί ή μπλε). Οι δε εξωτερικοί καθρέπτες είναι βαμμένοι, όπως και οι δαγκάνες των φρένων, στην ίδια απόχρωση με την εν λόγω λωρίδα. Από εκεί και πέρα, για εκείνους που θέλουν να οδηγούν με άνεση από και προς την πίστα το προσωπικό του GT Carbon Series, η Ford έχει διατηρήσει στη συγκεκριμένη έκδοση στοιχεία, όπως ο κλιματισμός και το ραδιόφωνο. Ωστόσο, περιττές πολυτέλειες, όπως οι ποτηροθήκες, έχουν αφαιρεθεί, σε αντίθεση με τις carbon διακοσμήσεις που έχουν προστεθεί στο μαρσπιέ και στην κονσόλα καθώς και τις ασημί ραφές στα καθίσματα και στο τιμόνι.

Σύμφωνα με τη Ford, οι… εγκεκριμένοι πελάτες της μπορούν από τώρα να παραγγείλουν την έκδοση Carbon Series, που σημειωτέον θα παραχθεί με ρυθμό ενός αντιτύπου την εβδομάδα. Όπως έγινε επίσης γνωστό σήμερα, η τελευταία φουρνιά ενδιαφερομένων για την αγορά ενός «απλού» GT θα μπορει να καταθέσει και επίσημα τις ηλεκτρονικές αιτήσεις της - κι αυτό σε επιλεγμένες μόνο αγορές - στη διεύθυνση www.FordGT.com από την 8η Νοεμβρίου και για διάστημα μόλις 30 μόλις ημερών._Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου