Επικαιρότητα Κόσμος

Προ των πυλών το νέο Opel Corsa

Το νέο Opel Corsa βρίσκεται πλέον προ των πυλών με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή του να αποτελεί το σημείο αναφοράς της έκτης γενιάς του μοντέλου. Ιδού και η πρώτη επίσημη teaser φωτογραφία του.

Η Opel, όντας υπό τον πλήρη έλεγχο του γκρουπ PSA, σχεδιάζει με περισσότερη πλέον σιγουριά και σταθερότητα τα επόμενα βήματά της στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται ασφαλώς και το μεγάλο στοίχημα που ακούει στο όνομα «νέο Opel Corsa», το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα παρουσιαστεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά βασιζόμενο στο δάπεδο του νέου Peugeot 208 που με τη σειρά του θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2019.

Ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Michael Lohscheller ανακοίνωσε πως η νέα γενιά του «μικρού» μοντέλου της Opel θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του 2019 και σε ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται, όπως και οι συμβατικές εκδόσεις του με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Σαραγόσα της Ισπανίας. Η δε εμπορική διάθεση της έκδοσης ZEV στις κατά τόπου αγορές αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2020.

Διαβάστε επίσης: Μέσα στο 2019 ξεκινούν οι παραγγελίες του ηλεκτρικού Opel Corsa και του υβριδικού Grandland X

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το εργοστάσιο στη Σαραγόσα σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας νέας εποχής. Η απόφαση αυτή δείχνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση όλων των εμπλεκομένων μερών καθώς και των μετόχων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Lohscheller.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο Opel Corsa ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην εν λόγω μονάδα το 1982. Η συνολική του παραγωγή ανέρχεται μέχρι σήμερα στα 13,5 εκ. αντίτυπα, εκ των οποίων σχεδόν τα 10 ανήκουν στην οικογένεια του «μικρού» μοντέλου της Opel. Στη Σαραγόσα κατασκευάζονται επίσης τα Mokka X, Crossland X και Citroen C3 Aircross.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό των ανθρώπων της PSA, η Opel αναμένεται, πέραν του Corsa, να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της τρία ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα έως τα τέλη του 2020. Το αναπτυξιακό πλάνο PACE! της γερμανικής εταιρείας προβλέπει πως όλα της τα μοντέλα θα διαθέτουν και ηλεκτρικές παραλλαγές το αργότερο έως το 2024._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου