X
Κόσμος

Σε ηλεκτρικές μάρκες μετατρέπονται σταδιακά οι DS, Alfa Romeo και Lancia

Η Stellantis προσδιορίζει χρονικά πότε οι DS Automobiles, Alfa Romeo και Lancia θα μετατραπούν σε πλήρως ηλεκτρικές μάρκες.

Στα πλαίσια των χθεσινών ανακοινώσεων της Stellantis αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του νεοσύστατου ομίλου στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, οι ιθύνοντες του «ξεδίπλωσαν» ταυτόχρονα τα επόμενα βήματα που αναμένεται να ακολουθήσουν οι DS Automobiles, Alfa Romeo και Lancia στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σε γενικές γραμμές, το αργότερο έως το 2027 και οι τρεις αυτές μάρκες θα εξηλεκτριστούν πλήρως προσφέροντας – ή, πιο σωστά, λανσάροντας – ανά τον κόσμο μοντέλα που θα τροφοδοτούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από ηλεκτροκινητήρες που θα αντλούν ενέργεια από μπαταρίες υψηλής τάσης.

Η Lancia, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει στις τάξεις της μόλις ένα μοντέλο (λέγε με Ypsilon), θα είναι «100% Electrified» από το 2024. Κάτι που σημαίνει ότι σε τρία χρόνια από σήμερα θα προσφέρει ένα μίγμα υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Μάλιστα, από το 2026 και μετά, η εταιρεία θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Από τη μεριά της, η DS Automobiles σκοπεύει να λανσάρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2024 και μετά.

Σε ότι αφορά την Alfa Romeo, η διάσημη εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων από το Μιλάνο θα καταστεί «100% BEV» το 2027 σε βασικές αγορές ανά την υφήλιο, όπως η Ευρωπαϊκή, η Κινεζική και εκείνη της Β. Αμερικής.

Στα πλαίσια των χθεσινών ανακοινώσεών της, η Stellantis  ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στους επόμενους 24 μήνες θα παρουσιάσει 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία καθώς και 10 plug-in υβριδικά.

Ταυτόχρονα, η Stellantis αναμένεται να δημιουργήσει ένα τρίτο «gigafactory» για την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης στο Termoli της Ιταλίας.

Επίσης, έως το τέλος του 2021, η γκάμα των LCV μοντέλων του ομίλου θα είναι εξηλεκτρισμένη στο σύνολο της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!