14 Σεπ 2018

Στο Σαλόνι του Παρισιού η νέα Mercedes-AMG A35

Η γερμανική εταιρεία μας δίνει σήμερα μια πρώτη γεύση από τη νέα Mercedes-AMG A35 που θα δούμε να αποκαλύπτεται λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην πόλη του φωτός.

Mercedes-AMG A35

Η Mercedes συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της A-Class σχεδιάζοντας να φέρει στο φως σε λίγες μέρες από σήμερα την έκδοση A35, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας της με τη θυγατρική AMG. Εξ ου και το μοντέλο θα ονομάζεται Mercedes-AMG και όχι… απλά Mercedes A35 AMG. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κάτω από το καπό θα φιλοξενείται μια εκ βαθέων αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού 2λιτρου και 4κύλινδρου Μ260 κινητήρα που γνωρίσαμε στην Α45. Με την κωδική ονομασία, πλέον, Μ270, θα διαθέτει νέα κυλινδροκεφαλή, διαφορετικά πιστόνια και ένα software διαχείρισης που θα περιορίζει τη μέγιστη ισχύ κοντά στους 300 «μόλις» ίππους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νέα Α35 θα απαιτεί χρόνο για το τυπικό «0-100» κοντά στα 4,5 δλ., με την επερχόμενη μέσα στο 2019, A45, να πέφτει για την ίδια δοκιμασία κάτω από τα 4 δλ.

Σχεδιαστικά, ο σπορ χαρακτήρας θα είναι διάχυτος. Μεγαλύτεροι τροχοί, πιο τονισμένα φτερά, χαμηλότερο ύψος από το έδαφος και ένα ζεύγος απολήξεων στο πίσω μέρος θα συνθέτουν μεταξύ άλλων το αισθητικό προφίλ της νέας Α35. Στον τομέα των υπόλοιπων μηχανικών μερών δεν αποκλείεται να δούμε μια πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Περισσότερα αναμένεται να μάθουμε μέσα στις προσεχείς ημέρες, με την αρωγή ασφαλώς των απαραίτητων teaser των Γερμανών, που θα «οδηγήσουν» στην πλήρη αποκάλυψη της νέας Α35 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου. Έως τότε, ας οπλιστούμε λοιπόν με τη δέουσα για τις περιστάσεις υπομονή._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mercedes-AMG A35
  • Mercedes-AMG A35