X
Κόσμος

Τα πρατήριά της στην Τουρκία θέλει να πουλήσει η BP

Το δίκτυο πρατηρίων της BP στην Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει η Petrol Ofisi, εταιρεία διανομής καυσίμων που ανήκει στη Vitol, σύμφωνα με προχωρημένες συνομιλίες που διεξάγονται για τρεις μήνες.

Το δίκτυο πρατηρίων της British Petroleum (BP) στην Τουρκία ετοιμάζεται να αγοράσει η Petrol Ofisi, εταιρεία διανομής καυσίμων που ανήκει στη Vitol, με βάση προχωρημένες συνομιλίες που διεξάγονται για περίπου τρεις μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg, ο διευθυντής λιανικής της τουρκικής επιχείρησης, Γιγκίτ Μεράλ.

Εξαγορασμένη το 2017 από την πολυεθνική εταιρεία trading ενέργειας και εμπορευμάτων Vitol, η Petrol Ofisi έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά καυσίμων της γειτονικής χώρας με ποσοστό 23%, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Τουρκίας. Λειτουργεί περισσότερα από 1.900 πρατήρια, καθώς και υπηρεσίες προμήθειας καυσίμων υγραερίου και αεροπορικών καυσίμων. Η British Petroleum (BP) έχει το 7% του συνολικού μεριδίου της αγοράς και πάνω από 700 πρατήρια καυσίμων στη χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!