X
Κόσμος

Volvo: ιδρύει νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία

Η Volvo θα επενδύσει 1,2 δις ευρώ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, το οποίο θα μπορεί να κατασκευάζει 250.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.

Η Volvo στοχεύει να γίνει μια εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030 και για να επιτύχει αυτόν τον στόχο έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί να προσθέσει άλλο ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη. Η κατασκευή του εργοστασίου στο Κόσιτσε πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Η σειριακή παραγωγή της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων της Volvo έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η επέκταση στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη περιοχή πωλήσεών μας, είναι ζωτικής σημασίας για τη στροφή μας προς την ηλεκτροκίνηση και τη συνεχή ανάπτυξη, δήλωσε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Τζιμ Ρόουαν. Το πρώτο νέο εργοστάσιο της Volvo στην Ευρώπη μετά από σχεδόν 60 χρόνια θα είναι το τρίτο της στην περιοχή, μαζί με τα εργοστάσια στην Torslanda της Σουηδίας και στη Γάνδη του Βελγίου, τα οποία έχουν συνδυασμένη ετήσια δυναμικότητα 600.000 οχημάτων.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Volvo, Bjorn Annwall, δήλωσε πέρυσι ότι για να ξεπεράσει η αυτοκινητοβιομηχανία τον στόχο της πώλησης 1,2 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως το 2025 θα πρέπει να προσθέσει άλλο ένα εργοστάσιο. Η Volvo, η οποία στοχεύει να έχει κλιματικά ουδέτερες κατασκευαστικές δραστηριότητες έως το 2025, δήλωσε ότι το εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί μόνο κλιματικά ουδέτερη ενέργεια. Το εργοστάσιο της Volvo θα είναι το πέμπτο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στη Σλοβακία. Τα άλλα εργοστάσια βρίσκονται σε απόσταση 250 έως 450 χιλιομέτρων στην Μπρατισλάβα (Όμιλος Volkswagen), στην Tranva (Stellantis), στη Zilina (Kia) και στη Nitra (Jaguar Land Rover).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!