X
Επικαιρότητα

Οι εργολάβοι μας είναι σαν τις μπαμπούσκες, λέει ο Elon Musk

Ο CEO της Tesla επιχειρεί να βάλει τάξη στα συμβόλαια που η αμερικάνική εταιρεία έχει συνάψει με το σύνολο των προμηθευτών και εργολάβων της σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος αλλά και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί παραγωγής.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είχε προειδοποιήσει με αρκετές αναφορές του ότι θα επικεντρωθεί, μετά τις πρόσφατες όσο και συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην «αλυσίδα» παραγωγής του Model 3, στην αποδοτικότητα του εργοστασίου στο Fremont. Συγχρόνως, ο Elon Musk εξέφρασε ανοιχτά και δίχως «ναι μεν αλλά» μέσω ηλεκτρονικών επιστολών του την έντονη ανησυχία του για το βαθμό απόδοσης των εργολάβων που αυτή τη εργάζονται για λογαριασμό της εταιρείας του.

«Είμαι απογοητευμένος που ανακαλύπτω πόσες εταιρείες εργολάβων είναι συνυφασμένες με την Tesla. Συχνά, είναι σαν τη γνωστή ρωσική κούκλα, που μετά τον εργολάβο υπάρχει ένας υπερ-εργολάβος, μετά ακόμα ένας κοκ, πριν τελικά βρει κανείς κάποιον να κάνει μία πραγματική δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί προσθέτουν επιπλέον κόστος, χωρίς να κάνουν κάτι χρήσιμο. Επίσης, πολλά συμβόλαια είναι κατ ‘ουσία ανοιχτά σε χρόνο, δεν έχουν καθορισμένες και σταθερές τιμή, ούτε και διάρκεια, γεγονός που δημιουργεί έδαφος ο λόφος να μετατραπεί σε βουνό», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετικό «εσωτερικό» email που φέρεται να απέστειλε ο Elon Musk.

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα επιδόσεων των εργολάβων, από άριστο έως χειρότερο από μια μεθυσμένη νοικοκυρά. Όλες οι συμβαλλόμενες εταιρείες θα πρέπει να ξέρουν πως η προσεχή εβδομάδα είναι η τελική ευκαιρία τους προκειμένου να αποδείξουν την αριστεία τους. Οποιαδήποτε από αυτές δεν ανταποκρίνεται στο πρότυπα της Tesla, οι συμβάσεις μας με αυτές θα ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο elon Musk ξεκαθάρισε πως όσοι εργολάβοι έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ή/και στο ηλεκτρονικό δίκτυο της εταιρείας και δεν «πιστοποιηθούν» από κάποιον εργαζόμενό της, αυτομάτως θα… απολύονται.

«Στείλτε ένα σημείωμα στο τμήμα Human Resources πριν από τη Δευτέρα, το οποίο να δικαιολογεί την αριστεία, την αναγκαιότητα και την αξιοπιστία κάθε ατόμου (όχι μόνο της εργολαβικής εταιρείας συνολικά) που δεν ανήκει στην Tesla και έχει πρόσβαση στα κτίρια μας ή πρόσβαση στο δίκτυο και sτα συστήματά μας. Όποιος εργολάβος δεν έχει έναν υπάλληλο της Tesla που να εγγυάται για τη φήμη του, θα στερηθεί της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις και στα δίκτυά μας από τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό ισχύει σε όλα τα παραρτήματα μας ανά τον κόσμο»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!