top icon
Κόσμος

Πόσα χρήματα κερδίζει το λεπτό ο Elon Musk;

Οι αριθμοί απλά ζαλίζουν με δεδομένη την κερδοφορία της Tesla και μόνο – μιας μόλις από τις πολλές εταιρείες στις οποίες ο Elon Musk δίνει το «παρών».

Ο Elon Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ωστόσο, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή, με καθαρή περιουσία 198,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη «The World’s Real-Time Billionaires» του Forbes, πίσω από τον ιδρυτή της LVMH Bernard Arnault. Έχοντας αυτό κατά νου, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτούνται: «πόσα χρήματα βγάζει ο Elon Musk κάθε λεπτό που περνά;»

Αν μη τι άλλο, η περιουσία του Elon Musk συνδέεται άμεσα με την απόδοση (βλ. κερδοφορία) των εταιρειών στις οποίες μετέχει. Εν προκειμένω, κατέχει το 20,5% της Tesla, το 54% της Starlink, το 42% της SpaceX, περίπου του 74% του Χ (πρώην Twitter), πάνω από 90% της Boring Company, το 25% της xAI και πάνω από το 50% της Neuralink.

Elon Musk

Ωστόσο, με εξαίρεση της Tesla, καμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιεί τον ισολογισμό της. Επομένως, οι όποιοι υπολογισμοί μπορούν να γίνουν με βάση την κερδοφορία της Tesla και μόνο, της Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023, η Tesla είχε καθαρά κέρδη 17,66 δισεκατομμύρια δολάρια. Με δεδομένο το μερίδιο ύψους 20,5% που κατέχει, στον Elon Musk αναλογούν 3,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαιρώντας το παραπάνω ποσό με τα 31.536.000 δευτερόλεπτα που έχει κάθε έτος με 365 ημέρες, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι στην τσέπη του Elon Musk μπαίνουν 114,8 δολάρια κάθε δευτερόλεπτο. Ή, αν προτιμάτε, 6.887 δολάρια ανά λεπτό ή διαφορετικά 413.242 δολάρια την ώρα. Με άλλα λόγια, κάτι λιγότερο από 10.000.000 την ημέρα ή σχεδόν 70.000.000 δολάρια ανά εβδομάδα.

Elon Musk - Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ