X
Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η BMW

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διερευνά την BMW ύστερα από αναφορές τις πρώτης ότι ο Γερμανός κατασκευαστής άσκησε παράνομες πρακτικές πωλήσεων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο Γερμανός κατασκευαστής δήλωσε χθες ότι το BMW Group διερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μετά από σχετική έκθεση που αφορούσε τις πρακτικές πωλήσεων της εταιρείας. Στην επίσημη δήλωσή της η εταιρεία επιβεβαιώνει τις έρευνες της Security and Exchange Commission (SEC) αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι συνεργάζεται πλήρως» με την αμερικάνικη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η οποία με δημοσίευμα της επικαλείται πηγές με γνώση στο θέμα, έμποροι της BMW φέρονται να ταξινόμησαν παρατύπως οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η FCA συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων αναφορικά με «δόλιες εκθέσεις πωλήσεων» επί πολλά έτη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παραπλάνησε τους επενδυτές της «φουσκώνοντας» τόσα τα κέρδη όσο και τις μηνιαίες πωλήσεις της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!