top icon
Κόσμος

Η BMW συνεργάζεται με την Rimac στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η BMW ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την κροατική Rimac στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Το BMW Group και η Rimac Technology που εδρεύει στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ της Κροατία, ανακοίνωσαν επίσημα μία σημαντική συνεργασία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής θα αξιοποιηθούν στη μελλοντική γκάμα προϊόντων του BMW Group, και συγκεκριμένα σε γενιές μοντέλων που προγραμματίζονται για το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Η στρατηγική εξηλεκτρισμού του BMW Group στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στον τομέα της πολυτελούς ηλεκτρικής κινητικότητας. Ήδη πριν από το 2030, τα μοντέλα BEV θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων. Το BMW Group φέρνει στη συνεργασία την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια σε θέματα μπαταριών και συστημάτων ηλεκτροκίνησης.

Μία εταιρεία με αυτόνομη υπόσταση υπό την ομπρέλα του Rimac Group, η Rimac Technology διαπρέπει ως προμηθευτής Tier 1 που ειδικεύεται στον εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει συστοιχίες μπαταριών υψηλής τάσης, ηλεκτρικούς άξονες, ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και λύσεις λογισμικού.

Rimac Technogies

Τα προϊόντα της Rimac Technology σχεδιάζονται, εξελίσσονται και παράγονται στους κόλπους της εταιρείας, ώστε να προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία με υψηλή ικανότητα προσαρμογής. Η μακροπρόθεσμη συνεργασία με το BMW Group δείχνει ότι η Rimac Technology μετασχηματίζεται από πάροχος εξειδικευμένων λύσεων υψηλής απόδοσης σε υψηλού όγκου προμηθευτή Tier 1. Με την αδιάκοπη ανάπτυξη της επιχείρησης, που περιλαμβάνει τη δημιουργία του Rimac Campus, η Rimac Technology είναι έτοιμη να δημιουργήσει project μεγάλης κλίμακας στα υψηλότερα πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι δύο εταίροι θα ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα λάβει η μεταξύ τους σχέση, καθώς και το πεδίο εφαρμογής και το περιεχόμενό της, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ανεξάρτητα από τη νέα στρατηγική συνεργασία, το BMW Group προετοιμάζεται για την παρουσίαση της σειράς Neue Klasse: Το πρώτο μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά το 2025. Η άφιξη των μοντέλων της Neue Klasse θα σηματοδοτήσει επίσης το ντεμπούτο της έκτης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό ‘άλμα προς τα εμπρός’ αναφορικά με θέματα κρίσιμα για τους πελάτες, όπως η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης.

Rimac - BMW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac - BMW
  • Rimac - BMW
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ